Novi spot benda Velahavle pred koncert u Zappa bazi

28.11.2022

Sarajevski bend Velahavle, koji koji će u četvrtak 1. decembra održati koncert u Zappa bazi u Beogradu, predstavio je spot za pesmu „Dok plešemo sami“, sa aktuelnog, trećeg albuma „22:22“ objavljenog proletos. Režiju potpisuje Marko Ilić, koji je sa njima već radio na spotu za singl „U ovom gradu“, kojim je Velahavle početkom 2022. najavio album.

Samir Hodović, frontmen benda koji u svom zvuku meša trip-hop, breaks, pop i razne druge žanrove stvarajući osoben, sopstveni stil, veoma je uzbuđen pred koncert u Zappa bazi.

“Stvarno nije floskula kad kažem da je Beograd moja druga kuća. Najbliži prijatelji su mi tu, čitav novi album je direktno vezan za Beograd, tako da ovaj koncert ima strašan emotivni značaj za mene. Radujem se što sviramo u prostoru koji je, iako je nedavno otvoren, očigledno, sjajan. Sve ljude koji nisu upoznati sa našim radom želim da pozovem i ovim putem da im izdam garanciju da će, ako dođu, sigurno izaći sa koncerta kao ozbiljni fanovi”, dodao je Samir.

Hodović kaže da je tematika aktuelnog albuma „isključivo ljubavna, protkana kroz žargonizme i bazirana na realnim emocionalnim stanjima, bez suvišnih metafora“. Bend Velahavle nastao je još 1998. godine. Prvi album “Recconect” objavili su 2005, a drugi “What About Now” krajem 2012. Godine.

Ulaznice za koncert sastava Velahavle 1. decembra u Zappa bazi mogu se u pretprodaji nabaviti u Zappa baru (Kralja Petra 41) po ceni od 800 dinara, a na dan koncerta koštaće 1.000 dinara.