Novi singl Letu štuka na proleće?

26.01.2010

Sarajevske Letu Štuke počele su sa pripremama trećeg još neimenovanog albuma, koji bi se kako sada stvari stoje trebao pojaviti na jesen, a frontmen Dino Šaran kaže da bi se najavni singl mogao pojaviti već na proleće!

„Pripremamo novi album. Proces traje polako, jer ne treba žuriti. Mislim da ćemo onako ozbiljnije početi rad na albumu tek negdje na ljeto, sada zbog ovih mojih obaveza oko Evrosonga, a imam i nekih ponuda kao autor za druge pjevače. Ali volio bih da se fokusiram na novi album Štuka, koji se može očekivati na jesen, a novi singl čak možda i na proljeće“, kaže Dino.

Radio-televizija Bosne i Hercegovine odredila je da njihovu zemlju na „Pesmi Evrovizije“ u maju u Oslu predstavlja pesma Dine Šarana „Munja i grom“ u izvođenju Vukašina Brajića, poznatog po učešću u regionalnom TV takmičenju muzičkih talenata „Operacija trijumf“.

„To mi kao autoru dosta znači. Nadam se da će pjesma postići kakav-takav uspeh, ali ne bih da prognoziram plasman. Napisao sam pjesmu za koju mislim da priliči Vukašinu i da će se vrtiti i ostati i poslije ‘Eurosonga'“, kaže Dino.

Letu Štuke oglasile su se jesenas spotom „Mali“ snimljenim za vrijeme uspešnog koncertnog debija u Beogradu, proletos u Domu omladine. To je treći spot sa regionalno hvaljenog drugog albuma „Proteini i ugljikohidrati“ (2008). Sledeći koncert Štuka je 28. januara u Podgorici u „Buddha“ baru.