Novi Massimov singl pred Sava centar

05.02.2016

Massimo Savić

Pop pevač Masimo (Masimo) Savić pred koncert 14. februara u beogradskom Sava centru, gde će mu gost biti kamerni orkestar Zagrebački solisti, objavio je novi singl „Ne dam grijehu na tebe“ sa albuma „1 dan ljubavi“.

Pesmu „Ne dam grijehu na tebe“ napisao je Amil Lojo, autor koji se na aktuelnom CD-u predstavio i kao pisac velikog letnjeg hita „Kladim se na nas“.

„Ja sam samo jedan od milijuna i milijuna ljudi kojima je ljubav bila i jeste inspiracija. I zato je to česta tematika mojih pjesama. Kao i kod prethodne Amilove pjesme, čim sam čuo demo snimku (‘Ne sam grijehu na tebe’) znao sam da smo na tragu posebne pjesme“, kaže Masimo.

Na Masimovim koncertu za Dan zaljubljenih u Beogradu (kao i 9. februara u zagrebačkom „Lisinskom“ i 12. februara u Dvorani mladosti u Rijeci), gosti će mu biti Zagrebački solisti, kamerni orkestar sa izuzetno bogatom tradicijom, osnovan 1953. godine pod okriljem tadašnjeg Radio Zagreba, koji je od tada ubeležio preko 3.500 nastupa širom sveta.

„Došlo je vrijeme za velike promjene u aranžmanima, jer mislim da se publika u Beogradu dovoljno naslušala mojih tzv. običnih (u zvučnom smislu) koncerata. Želim Bg publici pružiti jedan stvarno jedinstveni način prezentacije svih mojih uspješnica s akcentom na posljednji album. Mislim da će sudar Popeskića kao aranžera, Alana Bjelinskog kao dirigenta, klasičnog orkestra i mog banda rezultirati
jednom glazbenom supernovom“, kaže Masimo.

Uz „Suze nam stale na put“, „Iz jednog pogleda“, „Zar više nema nas“, „Ispod nekog drugog neba“, Masimo i bend sviraće još mnogo hitova iz tridesetak godina dugog muzičkog opusa.