Novi album Letu štuka u oktobru – 2010. godine!

06.04.2009

Frontmen Dino Šaran, pred dolazak njegovog benda na prvi koncert u Srbiji 10. aprila u Domu omladine Beograda, otkriva da će se treći album Letu štuka najverovatnije pojaviti u oktobru 2010. godine, i da na njemu treba očekivati pesmu „Minute“.

„Biće puno intimniji od dva prethodna albuma. Imam već neke pesme. Dve i po godine pauze između albuma je optimalno za današnje uslove, s obzirom da je diskografija slaba u svijetu, da je internet napravio svoje i nikome se ne isplati da radi album svake godine, osim možda Radiohead-u“, kaže Šaran.

Na trećem albumu benda, trebalo bi da se pojavi i nova verzija „Minuta“, nedavno kao poseban spot objavljene pesme rađene posebno za film BiH režisera Namika Kabila „Čuvari noći“ (2008).

„Mislim da ćemo je snimiti za sledeći album u drugom aranžmanu, kao pesmu koja otvara ili zatvara album, videćemo. Ta pesma govori o stanju duha posle rata, o stanju duše i ožiljcima, bez nacionalnih i političkih konotacija. Čovek sam sa sobom, jedan na jedan“, kaže Dino.

Posle regionalno uspešnih albuma „Letu štuke“ (2005) i „Proteini i ugljikohidrati“ (2008), koji su trajali po pedesetak minuta, Dino sada planira da treći album radi u dužini starih vinilnih ploča od trideset do 45 minuta.

„To je otprilike koncentracija današnjeg zaposlenog i upregnutog čovijeka. Dozvoljava plafon četrdesetak minuta da može slušati muziku. Dalje mu padne koncentracija. Neko ga iznervira, dobije sms, žena mu dobije pms…“, smatra Šaran.

Ulaznice za prvi beogradski koncert sarajevskog rok sastava Letu štuke 10. aprila u Domu omladine koštaju 800 dinara i mogu se kupiti na blagajni DOB-a, i prodajnim mestima Biletservisa i Tiketlajna.