Soul džez muzičarka Irena Blagojević objaviće do kraja godine svoj treći album “Pero”, na kome najavljuje “mnogo prijatnih muzičkih iznenađenja i zanimljivih gostiju”, a već je najavljen singlom i spotom “Milo moje”.

Na CD-u “Pero”, kog objavljuje promoterska kuća Long Play, moći će da se čuju bluz, sving, fank i pop, “kao i interesantne obrade”, a Blagojević kaže da je “‘Milo moje’ dosta drugačije od ostalih pesama na albumu i čini mi se najpoletnijom i najlaganijom pesmom.”

“Interesantno je da sam komponujući ‘Milo moje’ bila inspirisana indijskom muzikom. Ubacila sam ritmiku naseg podneblja ali i fank, sviraju je žičani instrumenti, perkusije i flauta, te sve u svemu zvuči, rekla bih, neobično”, kaže Blagojević.

Spot “Milo moje” snimao je u Beogradu i delom u Kikindi Aleksandar Ivančević, koji uz montažera Branislava Godića, čini uigranu dugogodišnju ekipu sa kojom je Blagojević uradila i spot “Gorko je slatko” sa prvog albuma “Jutro bez ljubavi” (2010). Pored Blagojević u spotu “Milo moje” pojavljuje se njen šesnaestogodišnji sin Relja Peršić, kome je ta pesma bila prilika da prvi put odsvira najznačajnije perkusije i gitare.

U domaćoj muzici naziv “Milo moje” je već nekoliko puta upotrebljen, a verovatno je najpoznatija istoimena pesma koju je 1973. godine za Biseru Veletenlić komponovao Kornelije Kovač, na stihove Duška Radovića. Blagojević ističe: “Biserina je divna pesma, ali radila sam po svom osećaju i spontano je došlo do naziva. Nadam se da će moja pesma pronaći put do svoje publike”.

&nbsp

 

Naslovni foto Vladimir Petrović