Nova godina sa Bajagom u Herceg Novom

12.12.2008

Bajaga

Bajaga i Instruktori sviraće na dočeku Nove godine u Herceg Novom, gde će na besplatnom koncertu na gradskom trgu publika uz najveće hitove benda dočekati ponoć.

„Meni je mnogo drago što sviramo u Herceg Novom, pošto znam trg na kome ćemo svirati. Tu smo već svirali ali nikad za Novu godinu. To je mnogo lepo mesto u starom gradu. Mnogo mi je drago što ćemo Novu godinu dočekati na moru. Nadam se da će nas vreme poslužiti“, kaže Momčilo Bajagić-Bajaga za Long Play.

Posebna poslastica za sve prisutne na dočeku u Herceg Novom biće izvođenje svih pesama sa albuma „Prodavnica tajni“, jednog od poslednjih klasika jugoslovenske pop muzike, koji je ove godine napunio 20 godina od izlaska. Po Bajaginom sopstvenom priznanju „Prodavnica tajni“ (1988) je jedan od tri najbolja njegova albuma, pošto su sve pesme bili veliki hitovi – „Plavi safir“, „Verujem, ne verujem“, „Gore dole“, „Ruski voz“, „Život je nekad siv nekad žut“…

„Sviraćemo izbor hitova iz svih perioda. Znači širok repertoar, dok će sa ‘Prodavnice tajni’ biti sve numere upravo povodom njenih 20 godina. Od novijih pesama izvešćemo one iz serije ‘Vratiće se rode'“, kaže šef Instruktora.

Bend se nada dobrom vremenu, ali Bajaga ističe da za njega i Instruktore ni eventualna hladnoća neće biti problem, kao što nije bila ni na dočeku Nove 1997. godine u Beogradu tokom protesta protiv izborne krađe.

„To je bila valjda najhladnija Nova godina. Bilo je mislim minus 13. Međutim, navikli smo na takve stvari i dobro se opremimo za tu priliku, tako da nam nije frka. Svirali smo i u Banja Luci na minus 10, a u Crnoj Gori par puta u Budvi i nikad nije bilo toliko hladno kao na kontinentu“, kaže Bajaga.

Pre Herceg Novog, Bajagu i Instruktore 28. decembra očekuje „Koncert godine“ sa Van Gogom i Hladnim pivom u banjalučkoj dvorani Borik. Ulaznice će koštati 12 konvertibilnih maraka.