Nikola Vranjković 10. juna u Kragujevcu

18.05.2022

Foto Zelko Milojevic

Rokenrol pesnik i kompozitor Nikola Vranjković nastupiće 10. juna (20.30) u Kragujevcu, u prostoru Zastavine bašte.

Kultni beogradski autor će, sa svojim bendom, posle četiri godine ponovo u srcu Šumadije održati samostalni koncert. Uz dobro poznat repertoar, što iz vremena delovanja benda Block Out, što sa Vranjkovićevih samostalnih albuma, publici će biti uživo predstavljeno i nekoliko numera sa njegovog EP izdanja “Teorija zabave”, koje će biti objavljeno uskoro. Prvu, “Kad tuga pobedi bes”, snimljenu zajedno sa priznatim gitaristom Dragutinom Gutom Jakovljevićem, Nikola je objavio u martu, kad je prezentovan i spot. Na taj način, Vranjković je prekinuo pet godina dugu diskografsku pauzu.

“Naši koncerti obično traju oko tri sata. Poslednji takav, celovečernji nastup u Kragujevcu imali smo 2018. u Pozorištu za decu, na večernjoj sceni. Redovno smo nastupali na Arsenal festu, sa setom od sat vremena ili malo više. Koncert 10. juna je, konačno, prilika da sa Kragujevčanima uživamo  tri sata u prostoru Zastavine bašte”, podseća Vranjković.

Vranjković je nedavno održao dva izuzetno uspešna koncerta u zemunskom klubu Fest, a prethodno je upriličio dvostruka druženja sa obožavaocima i u Novom Sadu i Nišu. Nastupao je ove godine i u Prokuplju, Gornjem Milanovcu, beogradskom Elektropioniru…  Cena ulaznice za koncert Nikole Vranjkovića u Kragujevcu je 1.000 dinara. Karte mogu da se kupe na prodajnim mestima Ticketsa.