Nikola Nešković i Izneverena očekivanja ispred Gileta

19.02.2018

Kantautorski dvojac Nikola Nešković i Izneverena očekivanja nastupiće kao specijalni gosti ispred rok muzičara Srđana Gojkovića-Gileta i Magic Bush-a na koncertima nazvanim „Retko svirane pesme“ 24. februara u novosadskoj Fabrici i 9. marta u Domu omladine Beograda.

„Odrastao sam na muzici Električnog Orgazma, Idola, EKV-a, Partibrejkersa i Discipline Kičme. Sve sam upijao i smatrao velikim učiteljima. Gile je jedan od mojih rokenrol heroja i na neki način naš nastup doživljavam kao veliku zahvalnost njemu, za sve što je učinio i još uvek čini. Izneverena očekivanja i ja pozivamo rokerke i rokere Novog Sada i Beograda da zajedno sa nama pevaju, đuskaju i šire dobre vibracije!“, poručuje Nešković.

Kantautorski se oglašavajući pod pseudonimom Izmena vremena, između ostalog na izdanjima „Pirinčana jutra“ i „Razlika je svetlosna“ (2010), a potom i kao Wystan Whitman, Nikola Nešković je prošle godine objavio pod vlastitim imenom EP „Zapevaj“ (Pop depresija), dok je u saradnji sa Izneverenim očekivanjima (pseudonim Ivana Čkonjevića), izdao EP „Ruku u ruku u ruku“ (2015) i „Praskozorja“ (2017).

Gile i Magic Bush će na predstojećim koncertima svirati njegove pesme iz filmova „Kako je propao rokenrol“ i „Crni bombarder“, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one Električnog orgazma, koje su retko ili nikad odsvirane uživo.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album „First…“, a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznica za koncerta Gile&Magic Bush 9. marta u Beogradu košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Na dan koncerta, ako ih bude, koštaće 1.200 dinara.