Neozbiljni pesimisti vam otkrivaju delić „Sudbine“!

18.09.2019

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti snimili su ovog leta spot za pesmu „Sudbina“, koji će uskoro prethoditi izlasku novog albuma „Pametovanje iz provincije“ planiranom za početak oktobra.

„‘Sudbina ili tri tajkuna Srbija’ je vesela pesma sa tekstom koji je dosta mračan, jer odslikava našu sadašnjost i prošlost, ali nadamo se da neće biti budućnost. Tekst je veoma filmičan, pa spot prati tekst, odnosno događaj koji se opisuje“, objašnjava frontmen Neozbiljnih pesimista Igor Olujić.

Pesimisti su spot za „Sudbinu“ snimali nedavno u srcu Sombora, u kafeu „Dalmatinski podrum“ koji je trebalo da dočara veselu kafansku atmosferu, dok se u scenama u kamionu kao glavni glumac pojavljuje klavijaturista i harmonikaš benda Alen Marković. Kao svojevrsni teaser spota možete pogledati delić atmosfere sa snimanja.

Album „Pametovanje iz provincije“, kog će na CD-u i digitalnim platformama objaviti Long Play, već su najavili vizuelno upečatljivi spotovi za angažovane pesme „Kao da nema“, u kome se pojavljuje somborski dečiji hor „Šareni vokali“, i „Bežim iz bende“ u kome Neozbiljnim pesimistima gostuje frontmen Brkova Šemso (Shamso) 69.

Neozbiljni pesimisti su osmočlani bend iz Sombora koji je svoju veselu muziku sa gorkim tekstovima već zabaležio na dva albuma “Neka bude što biti ne može“ (2010) i “Omladinci kud’ ste pošli” (2012), a njihova pesma “Idemo (Napred Srbijo)” bila je zvanična navijačka himna reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u vaterpolu 2016. godine u Beogradu. Nastupali su u Poljskoj, Grčkoj, Francuskoj, Austiji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i na svim značajnijim festivalima u Srbiji.