Hrvatski bend Porto Morto trebalo je da nastupa 6. maja u Domu omladine, ali zbog tragedije koja je zadesila našu zemlju, koncert je morao biti odložen.

Novi datum nastupa ove sedmorke jeste 7. oktobar, Dom omladine, sala Amerikana!

—-

Njihov debitantski album “Porto Morto” pojavio se 2016. godine, dok je drugo po redu izdanje “Portofon” izašlo 2019. i iznedrilo hitove “Kuća” i “Hodaj” koju su odradili sa Darkom Rundekom, a koja im je donela tri nominacije za Porin. Godine 2020. pustili su u etar i “live sesson” sa sedam pesama, a onda naredne godine objavljuju spot za pesmu “Vrijeme je za čilanje” i kako kažu “ova pesma je proglas oslobođenja, a spot fantazija u svetu u kome je glavna valuta čil, apstraktan delirijum u kome je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe”.

Vrlo brzo nakon “čilanja”, obradovali su sve one koje prate njihov rad singlom “Čekam ih”, i time najavili treći album “Portopop”.

Kako kažu “to je verzija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i električnog estetskog vokabulara moderne pop muzike koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko je namenjena za solo izvođače”.

Mnogi ih smatraju predstavnicima novog talasa u regionu, i za sedam godina postojanja izbacili su tri studijska albuma, osvojili Porina za najbolji alternativni album, imali niz rasprodatih koncerata po regionu, a rado su viđeni, slušani i u Srbiji.

Ono što ih ističe jeste autentičan vizuelni identitet koji je i te kako razrađen u spotovima, koje sami kreiraju.

Bend čine Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marjan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Sve kupljene ulaznice važiće i za novi datum, a ako ih niste do sada nabavili, to možete uraditi putem servisa Tickets.rs.