Nastup benda Porto Morto odložen za 7. oktobar!

08.05.2023

Hrvatski bend Porto Morto trebalo je da nastupa 6. maja u Domu omladine, ali zbog tragedije koja je zadesila našu zemlju, koncert je morao biti odložen.

Novi datum nastupa ove sedmorke jeste 7. oktobar, Dom omladine, sala Amerikana!

Njihov debitantski album „Porto Morto“ pojavio se 2016. godine, dok je drugo po redu izdanje „Portofon“ izašlo 2019. i iznedrilo hitove „Kuća“ i „Hodaj“ koju su odradili sa Darkom Rundekom, a koja im je donela tri nominacije za Porin. Godine 2020. pustili su u etar i „live sesson“ sa sedam pesama, a onda naredne godine objavljuju spot za pesmu „Vrijeme je za čilanje“ i kako kažu „ova pesma je proglas oslobođenja, a spot fantazija u svetu u kome je glavna valuta čil, apstraktan delirijum u kome je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe“.

Vrlo brzo nakon „čilanja“, obradovali su sve one koje prate njihov rad singlom „Čekam ih“, i time najavili treći album „Portopop“.

Kako kažu „to je verzija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i električnog estetskog vokabulara moderne pop muzike koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko je namenjena za solo izvođače“.

Mnogi ih smatraju predstavnicima novog talasa u regionu, i za sedam godina postojanja izbacili su tri studijska albuma, osvojili Porina za najbolji alternativni album, imali niz rasprodatih koncerata po regionu, a rado su viđeni, slušani i u Srbiji.

Ono što ih ističe jeste autentičan vizuelni identitet koji je i te kako razrađen u spotovima, koje sami kreiraju.

Bend čine Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marjan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Sve kupljene ulaznice važiće i za novi datum, a ako ih niste do sada nabavili, to možete uraditi putem servisa Tickets.rs.