Najavljen peti Ex Yu ROCK FEST u Starčevu

03.07.2013

Peti Ex Yu Rock Fest koji će biti održan u subotu 6. jula na opštinskom stadionu u Starčevu kod Pančeva najavljen je na konferenciji za novinare u holu Gradske uprave u Pančevu. Prisutnima su se obratili, u ime organizatora, Petar Andrejić, konferansije Vlada Janković Džet, Miša Aleksić (Riblja čorba) i Emilija i Nikola (Simple Men, mlade demo nade).

Satnica festivala je, podsetimo, sledeća:

19:00-20:00 Kreativni nered, Simple Men
20:00 VALENTINO
21:30 RIBLJA ČORBA
23:00 PSIHOMODO POP
00:30 BJESOVI

„Rokenrol nije samo privilegija velikih centara kao što su Beograd, Novi Sad ili Niš, on mora da se događa i da se promoviše i u manjim sredinama kao što je Starčevo“, rekao je, na početku svog obraćanja, Vlada Džet.

„Ovo je vrlo ozbiljna manifestacija, to ne govorim iz kurtoazije, spisak bendova potvrđuje moje reči. Kad na jednom mestu imate Riblju čorbu, Psihomodo pop, Bjesove, Valentino, zatim Kreativni nered koji je već vrlo afirmisan u Srbiji, i mladu grupu Simple Men, to je nešto što nije često viđeno ni u mnogo većim centrima. Publika koja dolazi na ovu manifestaciju voli rokenrol, svi bendovi koji su tu učestvovali odlazili su oduševljeni. Plavi orkestar je, recimo, plakao od zadovoljstva koje je doživeo“.

Miša Aleksić je napomenuo da Riblja čorba dugo nije svirala u Pančevu i okolini: „Zbog toga mislim da će doći mnogo naših fanova. Očekijem između tri i pet hiljada ljudi, ne samo zbog Čorbe već zbog svih bendova koji će nastupiti, veoma je jaka postava. Drago mi je što ćemo svirati sa Psihomodom, sjajni su momci, izuzetno ih cenim. Vreme će, nadam se, da nas posluži – gledali smo neke prognoze, izgleda da će biti lepo. Ako i bude malo kiše, nije strašno. Bajaga je nedavno u Beogradu imao koncert po kiši, pa je bilo veselje. Sviraćemo materijal sa novog albuma, ali i sve hitove koje publika voli da čuje. Neće izostati ni „Amsterdam“, ni „Anđeo“ ni „Nemoj da ideš mojom ulicom“… Ljudi će biti zadovoljni, u to sam siguran“.

Stadion u Starčevu, inače, za slučaj kiše, ima pokrivene tribine, a basista Riblje čorbe je iskoristio priliku da pomene i ostale aktuelnosti vezano za bend: „Trenutno smo na turneji kojom promovišemo album ’Uzbuna’, ali i obeležavamo 35 godina postojanja. Sve to je počelo u Kombank Areni u martu – imamo mnogo zakazanih koncerata u Republici Srpskoj, Sloveniji, Makedoniji, već smo svirali u Austriji i Francuskoj. Nastupićemo i u Poljskoj u septembru, u oktobru imamo veliki koncert u Londonu“.

Publiku će, uz lokalne pank rokere Kreativni nered, zagrejati mladi beogradski bend Simple Men.

„Zahvaljujemo se na pozivu da učestvujemo na tako velikom događaju. Volimo rok muziku i nadam se da ćemo uspeti da prenesemo emociju koju osećamo dok sviramo i da ćemo napraviti dobar uvod za glavni deo večeri“, zajednički su poručili članovi grupe Emilija i Nikola.

Na konferenciji je upučen apel svima koji dolaze iz drugih mesta da koriste javni prevoz jer će, kao i prethodnih godina, prostor oko stadiona biti restriktivan i neće moći da se koristi veliki parking. Biće uvedeni vanredni autobuski polasci na relaciji Pančevo – Starčevo, po završetku koncerta obezbeđen je prevoz ka Banatskom Brestovcu i Pančevu, a za one koji se budu vraćali u Beograd postoji zatim redovna noćna linija iz Pančeva.

Ulaznice se prodaju po simboličnoj ceni od 500 dinara, koliko će koštati i na dan koncerta. Mogu da se kupe u Turističkoj organizaciji Pančeva (Sokače br. 2) i u biblioteci Doma kulture u Starčevu. Kapije stadiona biće otvorene u 18 časova. Organizatori apeluju na što raniji dolazak da se ne bi stvarale gužve kada počne glavni deo programa, ujedno i najavljuju da se ovaj koncertni spektakl, kao i minulih godina, ni po ćemu neće razlikovati od onih koji se dešavaju u Beogradu, Novom Sadu i drugim velikim centrima.