Marizina magija ostavila bez daha Beograd

03.12.2008

Mariza

Koncert za pamćenje, šou kraljice fada, veliki fado spektakl, Marizina magija na bis – ocene su srpskih medija posle nastupa svetski poznate portugalske pevačice u prepunom beogradskom Sava centru uveče 2. decembra.

„Magični glas portugalske fado pevačice ostavio je bez daha punu dvoranu Sava centra“, piše dnevnik Blic, ističući da „vođeni muzikom koju odlikuju emocije strasti, tuge, ljubomore i žalosti, prisutni nisu primećivali kako vreme prolazi“.

„Nakon dva sata fantastične interpretacije i fenomenalne komunikacije sa publikom Mariza se poklonila i otišla sa scene. Svi u sali podigli su se na noge i ovacijama u trajanju nekoliko minuta vratili je na scenu“, prenosi Blic atmosferu iz Sava centra.

Politika konstatuje da je Portugalka mozambičkog porekla priredila u Sava centru spektakl i da je „pesmama koje govore o ljubavi, sudbini i domovini uspela da podigne publiku na noge“.

„U gluvo doba noći iz portugalskih taverni odjeknuo je glas tuge i žalosti za voljenom osobom. prolamao se lisabonskim ulicama i dopreo do srca mnogih ljudi, a uspeo je da zaviri u duše nekoliko hiljada Beograđana. Taj glas koji opija ispunio je dvoranu gde je nastupila neprikosnovena kraljica izvorne portugalske fado muzike Mariza“, piše Politika.

Večernje novosti podsećaju da se Mariza u Sava centru treći put u karijeri poklonila beogradskoj publici (prethodno 2005. i 2006. godine na istom mestu), u okviru svetske turneje na kojoj promoviše četvrti album „Terra“.

„Već sa prvim zvucima gitare i bogatim Marizinim glasom došlo je do plime emocija. Sve generacije uglas su pevale hitove ‘Rosa Branca“, ‘Barco Negro’, ‘Meu fado meu’… Stepenice na obodima bile su tesne od zaljubljenih parova, koji su se njihali u taktovima punim emocija, strasti, tuge, ljubomore i žalosti“, pišu Novosti.

Pres primećuje da su nekoliko dana unapred rasprodane sve ulaznice za „nezaboravan koncert“ u Sav centru sa kojeg je Mariza ispraćena „gromoglasnim ovacijama“, dok Kurir opisuje dešavanje u Sava centru kao „veliki fado spektakl“ na kome je „više od 4.000 ljudi ovacijama dočekalo umetnicu božanskog glasa“.

„Da postoji obostrana ljubav između portugalske pevačice i srpske publike dokazala je prepuna hala Sava centra. Po treći put u našoj zemlji atraktivna fado umetnica je mnogobrojnim ljubiteljima sentimentalnog muzičkog pravca priredila spektakl za pamćenje“, ističe Kurir.

Marizu večeras 3. decembra očekuje koncert u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu (20.30).