Manjifiko i Binički sutra premijerno u Sava centru

17.10.2014

Magnifiko

Magnifico (Manjifiko) i the Serbian Army Orchestra (Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“), uz specijalnu gošću špansku pevačicu Luz Kasal (Luz Casal), održaće sutra uveče (20:30) koncert u beogradskom Sava centru.

„Sviraćemo muzičke teme i pesme iz oba ‘Montevideo’ filma, i neke moje starije stvari koje su aranžirane za orkestar. To je koncert pun emocija. Mešaju se suze i smeh, tuga i veselje“, najavljuje Robert Pešut poznatiji kao Magnifico.

Ulaznica za koncert Magnifico & the Serbian Army Orchestra još ponešto ima u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim i Ticketline, po cenama 2.500, 2.200, 1.800 i 1.500 dinara.

„Beograd ima posebno mesto u mom srcu! Uostalom cela priča krenula odavde“, kaže slovenački pevač poznat po hitovima „Samo malo“, „Hir aj kam hir aj go“, „Giv mi mani“ i „Pukni zoro“.

U Beogradu Manjfiko je počeo saradnju sa vojnim orkestrom „Binički“ za potrebe snimanja muzike za filmove režisera Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“, a potom su zajednički do sada održali 15-ak koncerata u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj.

U Sava centru beogradska publika imaće priliku da premijerno vidi i čuje uživo zajedno Manjifika i „Biničkog“, a slovenački kantautor ističe da će mu taj koncert biti kruna dosadašnje saradnje sa srpskim vojnim orkestrom.

Uz to, posebnost koncera biće gostovanje Luz Kasal – svetski poznate španske dive koja će u Sava centru izvesti svoj veliki hit „Piensa en mi“ i pesme iz „Montevidea“ „Madrugadas (Pukni zoro)“ i „Al Viento“.

„Za mene je velika čast što sam bila deo ekipe ‘Montevideo, vidimo se’. I povrh svega što ću učestvovati na koncertu Magnifica, muzičara koga poštujem i kome se mnogo divim“, kaže Kasal.