Long Play prisluškivanja (sa novim vizualnim rešenjem, da se pohvalimo) ove nedelje vam predstavljaju zanimljive izvođače kakvi su M.ira, VIS Limunada i Bang Bang!

 

Zanimljivo samonazvana M.ira pridružuje se sada već dobrano naraslom novom talasu kantautorki, koje umešno koriste savremene pop produkcijske obrazce da kažu nešto svoje. U ovom slučaju “Imam te” možemo zamisliti i kao samopotvrđujuću poruku autorke koja shvata da je dobro pogodila pesmu. Pošto ima vrlo, vrlo dobru pesmu u najmanju ruku.

Možda ste po naslovu “Ne tuguj dušo” očekivali kafanu, harmoniku, sevdah, Tomu i Silvanu? Niste daleko, bar kad je u pitanju svojevrstan povratak u bolju (muzičku) prošlost, jer nas VIS Limunada baca u nirvanu lepom, skoro snenom laganicom, s ugođajem kao iz vremena evergrin filma “Ljubav i moda” (1960).

Ako ste čekali “Bolje sutra” ono vam možda stigne uz Bang Bang! Lepršavo angažovana stvar fino zaslađuje životnu ogorčenost i ne nabija je na nos prosečnom slušaocu. Osvežavajuće nasuprot našim poslovično nadobudnim i beznadežno depresivnim protestnim pesnicima i pesmama.