Let 3: Ginisov rekord na Ušću

16.08.2009

Let 3

Neponovljivi Let 3 potvrdili su svoj status superzvezda otkačenog, duhovitog i provokativnog, nastupom na „Beer Festu“ u subotu uveče u Beogradu gde su po sopstvenom priznanju izveli performans ispaljivanja čepova iz zadnjica, ali ovaj put za Ginisovu knjigu rekorda!

Reči pevača Zorana Prodanovića-Prlje najbolje opisuju šta je zadesilo nekoliko desetina hiljada posetilaca četvrte večeri festivala muzike i piva na beogradskom Ušću usred izvođenja himne svih generacija „Izgubljeni“:

„Ovo je za Ginisovu knjigu rekorda! Pred ovolikom publikom još nismo ispaljivali čepove iz guzica! Imate priliku da prisustvujete istorijskom trenutku. Uvijek kad se sa ovim pojavimo naiđemo na ozarena lica. Izgledate prekrasno prijatelji i prijateljice“, izjavio je Prlja po obavljenom zadatku.

Kako je sve počelo i konačno došlo do ovog veličanstvenog i kako Prlja reče „istorijskog“ trenutka?

Riječani su izašli na pozornicu oko 22.00 i privukli ubedljivo najviše publike te večeri.

Počelo je sa tehno ritmovima na motive „Kurcem u čelo“ i metalno-hladnim glasom robota koji je širio poruke topline i ljubavi. Na čelu sa basistom Damir Martinovićem-Mrletom, članovi Let 3 bez odsutnog Prlje, odeveni u teške crne kabanice, furiozno su startovali sa pank klasikom „Vjeran pas“.

Bend kreće u turbo folk vode pesama sa poslednjeg albuma „Bombardiranje Srbije i Čačka“ (2006) i zato se Let 3 pridružuje romski pevač Orkan. Publiku razgaljuju veselice „Mamne baneta“, „Tazi, tazi“ i posebno lagana „Dijete u vremenu“, koja je dovoljna da natera publiku da peva raširenih ruku. Bend ulazi u novu brzinu kada im se konačno priključuje na pozornici Prlja.

„Dobra večer Beograde! Dobra večer Beer fest! Jesmo li dobro? Čujem da ovdje svi žele a i vole čuti ‘Riječke pičke’!“, pita Prlja. Publika razdragano peva refren s bendom. Nišu se hitovi „Profesor Jakov“, „Alam idjazi“…Prlja i Mrle stavljaju na sebe divovske faluse već viđene pre pola godine u Domu omladine, na prethodnom spektaklu benda u Beogradu.

„Jesmo li dobro?“, brine Prlja za zdravlje i raspoloženje publike, koje samo raste dok bend preko „Sokola“, „Ere“ i „Mosta na Drini ćuprija“ konačno stiže do „Izgubljenih“. Osim već pomenutih čepova, klasik Let 3 je izveden uz već tradicionalno bacanje perja u publiku i pozivanje publike da broji dok članovi benda podižu velike natpise 1, 2 ,3 i 4.

Gromoglasno pevanje publike nastavljeno je uz tehno ritmove i „Kurcem u čelo“.

„Hvala vam najljepša! Voli vas Let 3! Do viđenja!“, odjavio je bend Prlja od razdragane beogradske publike.