Krenule karte za Bajagin BG koncert – prvom kupcu gramofon

18.03.2013

Bajaga

Ulaznice za veliki beogradski koncert Bajage i Instruktora, koji će biti održan 22. juna na prostoru Donjeg grada na Kalemegdanu, danas su puštene u prodaju, a tim povodom Momčilo Bajagić lično je prvom kupcu uručio specijalan poklon – novi gramofon!

Na blagajni Doma omladine Beograda tačno u podne, studentkinja Katarina Ivanović pretekla je desetine konkurenata i za 900 dinara prva kupila ulaznicu za koncert „Bajaga i Instruktori sa Prijateljima“, dobivši kao specijalni poklon lično od Bajage gramofon i prigodno uz to potpisanu dvostruku vinilnu ploču sa živim albumom benda „Neka svemir čuje nemir“ (1989).

Ulaznice za koncert „Bajaga i Instruktori sa Prijateljima“, u skladu sa trenutnih 29 godina postojanja benda, mogu da se kupe po povlašćenoj ceni u pretprodaji koja će trajati 29 dana –  od 18. marta do 15. aprila – za samo 900 dinara, odnosno 1.300 za fan pit, 2.300 dinara za VIP tribina stajanje i 2.500 VIP tribina sedenje, preko mreže Eventim.

„Čestitam! Izvoli na poklon dupli album „Neka svemir čuje nemir“ i pošto slutim da nemaš gramofon, dobijaš gramofon da možeš da slušaš album, da ne bude samo za gledanje“, rekao je Bajaga prilikom uručenje poklona.

Sretna dobitnica Katarina rekla je novinarima da je mislila da je zakasnila, da je prodaja počela od deset časova, i da je bila veoma iznenađena kad je došavši u podne ugledala Bajagu i dobila gramofon na poklon.

Bajaga i Instruktori na turneji povodom novog CD albuma „Daljina, dim i prašina“ održaće veliki koncerte 22. juna u Beogradu, na prostoru Donjeg grada Beogradske tvrđave (Kalemegdana).

Koncert u Beogradu u subotu 22. juna simbolično je nazvan „Bajaga i Instruktori sa Prijateljima“.

„Donji grad na Kalemegdanu je možda jedino značajno mesto u Beogradu na kom još nikada nismo svirali“, objašnjava Momčilo Bajagić. „A biće to zaista koncert sa prijateljima, jer će 22. juna na Kalemegdanu uz nas nastupiti još nekoliko nama dragih i značajnih muzičara i bendova, čija imena za sada nećemo otkrivati“.

Bajaga i Instruktori potvrdili su se odavno kao istinski beogradski b(r)end, puneći u svom gradu sve bitnije velike koncertne prostore, od Doma sindikata i Sava centra, preko Hale sportova i stadiona Tašmajdan, do Sajma i Beogradske arene. Sada je na redu opet novi izazov.

„O koncertu na Donjem gradu odavno razmišljamo, i u njegovu realizaciju krenuli smo još pre nekoliko meseci. Mnogo mi je drago što će se ovaj koncert desiti baš u Donjem gradu jer u pesmi ‘Iza nas’ sa albuma ‘Od bižuterije do ćilibara’ ima stih ‘u Donjem gradu, kod brda za razmišljanje’. Bina će na ovom koncertu biti upravo ispod brda za razmišljanje“, otkriva Bajaga.

Novi album „Daljina, dim i prašina“, sa koga su u međuvremenu skinuti singlovi/spotovi „Ako treba da je kraj“, „Vreme“ i „Daljina, dim i prašina“, pojavio se proletos zaradivši brojne pohvale kritike i
publike, i doprineo je novoj dinamici koncerata Bajage i Instruktora.

„Pomešali smo nove pesme sa nekim starim, ubacili smo neke stvari koje zaista jako dugo nismo svirali“, kaže Bajaga. „Na ovoj turneji već smo imali koncerte u Sarajevu i Ljubljani, gde je recimo konkretno u hali Tivoli bio sjajan nastup sa nekoliko bisova. Imaćemo još velikih koncerata pre beogradskog, očekuje nas prvo gostovanje u Poljskoj 19. aprila u Varšavi, pa onda veliki zagrebački koncert 8. juna na Šalati, tako da ćemo 22. juna biti u top formi!“