Korni grupa ipak 31. januara u Sava centru

26.11.2018

Povratnički koncert legendarne Korni grupe, najavljen za 30. novembar u beogradskom Sava centru, odložen je za 31. januar (20:30) 2019. godine u istoj dvorani.

I pored najbolje volje i ogromne želje da što pre ponovo nastupi pred publikom, Korni grupa je teška srca morala pomeriti koncert, jer se naknadno ispostavilo da je u predviđenom vremenskom roku bilo nemoguće na zadovoljavajući način ispuniti izuzetno zahtevan plan priprema i proba. A Korni grupa je poznata po muzičkom perfekcionizmu, i može se vratiti pred svoju publiku jedino odgovarajućim muzičkim nastupom.

Već kupljene ulaznice važe za novi datum i nije ih potrebno menjati. Publici ogromno izvinjenje i još veća zahvalnost što su kupovinom ulaznica do sada pružili punu podršku legendarnom bendu.

Nastala 1968. godine u Beogradu, Korni grupa je spajajući rok, pop, klasiku i džez brzo osvojila Jugoslaviju brojnim hitovima kakvi su „Čovek i pas“, „Trla baba lan“, „Etida“, Ivo Lola“ ili „Divlje jagode“, da bi do prestanka rada 1974. godine, između ostalog, objavila i dva albuma „Korni grupa “ (1972) i „Not An Ordinary Life“ (1974), koji danas uživaju veliko poštovanje ljubitelja progresive rok muzike širom sveta. Bend se potom samo jednom nakratko okupio za turneju „Legende Yu Rocka“ 1987. godine.

Korni grupa će u Sava centru 31. januar 2019. godine nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček i pevač Dado Topić, dok će se basista Bojan Hreljac pojaviti kao specijalni gost. Novi članovi benda su basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Ulaznice za povratnički koncert Korni grupe koštaju 1.500, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.