Kolja konačno u Užicu!

22.04.2019

Muzičar Nikola Pejaković Kolja konačno će prvi put u karijeri nastupiti u Užicu 18. maja (21:00), u Gradskom kulturnom centru. Autor kultne pesme „Užički heroin“ prethodno svira 16. maja (21:00) u Bašti Doma omladine Kragujevca.

„Užički heroin“ je bio objavljen na prvom albumu „Mama, nemoj plakati“ (2001), i brzo je postao jedna od najprepoznatljivijih Koljinih stvari, koju fanovi i dalje različito iščitavaju, dok publika grleno peva refren na svakom njegovom koncertu. Užicu se Kolja vratio i na novom albumu „4 Prsta“ (2018) u pesmi „Svaku noć je isti mrak“ i stihovima:

„Ulice su pune blata
A blato mrtvih ptica
Svako gleda svoje dupe
Odavde do Užica“.

Protekle zime gitarista i pevač Kolja je održao tri rasprodana koncerta u Beogradu (Kombank dvorana i klub „Fest“) i potom u Novom Sadu (Studio M), a sada su na redu prolećne svirke u Kragujevcu i Užicu, gde nastavlja promociju „4 Prsta“, uz podršku gitariste i producenta Voje Aralice, klavijaturiste Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasiste Milana Pavkovića i bubnjara Duce Ivaniševića.

Uspešno se nadovezavši na albume „Kolja“ (2009) i „Grobovlasnici“ (2013), Kolja je sa „4 Prsta“ na najbolji način nastavio jednu od najupečatljivijih kantautorskih karijera na ovim prostorima, što se može čuti i u pesmama „Može malo sutra“, „Ala je lep ovaj svet“, „Ubio sam ženu koju volim“…