Klapa Kambi sutra peva u Beogradu hitove Kornelija Kovača, Džibonija…

17.04.2013

Klapa Cambi

Splitska klapa Kambi (Cambi) održaće sutra uveče (18. aprila 20:00) u Domu sindikata, u okviru drugog world music festivala Todo Mundo, svoj prvi samostalni koncert u Beogradu, na kome će izvoditi hitove Kornelija Kovača, Džibonija i drugih, uz obavezne izvorne dalmatinske pesme.

Biće to istorijski prvi samostalni koncert neke dalmatinske klape u Beogradu, a Kambi će u Domu sindikata promovisati novi CD album „Piva klapa Kornelija“ na kome je deset Kovačevih kompozicija poput „Pjevam danju, pjevam noću“, „Zvao sam je Emili“, „Stanica Podlugovi“, „Jedna zima s Kristinom“, „Ti si mi u krvi“, „Pjesmo moja“…

„Ovaj će koncert biti presjek svega, uz naglasak na izvorni klapski napjev. Klapa vas može odnijeti u takva crescenda i takva pianissima da poludiš od emocije. Ako je pri tome pjesma koju izvodiš snažna, nema prepreka da se publika i klapa spoje u jedno“, poručuju iz klape Kambi.

Pre koncerta u Domu sindikata, u petak 18. aprila od 12:00 članovi Kambi u prisustvu Kornelija Kovača održaće za novinare i sve ljubitelje klapskog pevanja promociju CD-a „Piva klapa Kornelija“ (izdanje KK MUsic Production) u Jugotonovoj prodavnici u Nušićevoj 27 u Beogradu.

„A kapela (a capella) pevanje zahteva preciznost u intonaciji i zajedničkom nastupu, veće su dinamičke amplitude, a u dodatku, moje pesme dobile su mediteransku klimu uz smokve, morsku so i prošek“, objašnjava Kovač kako u izvođenju klape Kambi zvuče njegove kompozicije.

U svojoj diskografiji klapa Kambi je zabeležila obrade Gibonnijevih hitova kao što su „Libar“, „Oprosti“, „Judi, zviri i beštimje“, uz „Cesaricu“, pisanu za Olivera Dragojevića, a 2012. godine stigla je prestižna nagrada Porin u Hrvatskoj za album „Zar više nema nas“, na kome su hit Nene Belana „Rijeka snova“, klasik Bijelog dugmeta „Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš“…

Ulaznice za koncert klape Kambi u prodaji su na blagajni Doma sindikata i preko mreže Eventim, a cene su 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.