Keni nije mrtav rasprodao i rasplesao Amerikanu

25.12.2021

Foto Live Production

U izuzetno turbulentnoj godini za sve muzičare, mladi rokenrol bend, Keni nije mrtav koncertnu sezonu otvorio je nastupom na Arsenal festu, a priveo je kraju na najbolji mogući način, rasprodatim koncertom u sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Paralelno sa „never ending turnejom“ na kojoj su spajali i po četiri nastupa sedmično, Keni nije mrtav je izbacio svoj debi album „Ajmo da plešemo“ i tri video singla. Publiku su navikli na nesvakidašnji koncept programa sa mnogo iznenađenja, što nije izostalo ni kada je Amerikana u pitanju. Satnica je tekla po planu, pa je prve posetioce već nešto pre 20 časova dočekao tročlani novosadski kolektiv „Jutro žurka“ sa retrospektivom alternativne i popularne domaće muzike.

Foto Live production

U 21 čas svetla u sali su se pogasila i sa razglasa je krenuo intro uz koji su članovi benda, jedan po jedan izlazili na binu. Prepoznatljivom temom pesme „Šolja tople kafe“ i vriskom publike otpočeo je koncert Kenija. Oni su samog starta razmrdali ljude u Amerikani spajajući niz pesama za đuskanje – „Zažmuri“, „Greška“, „Samodisciplina“, „Par besmislenih reči“… Sva tri člana su bila vidno oduševljena atmosferom, ali se to najviše osetilo u Matejnom glasu dok je komunicirao sa publikom između pesama. Za drugi blok, Keniji su ostavili naslovnu pesmu sa albuma „Ajmo da plešemo“, najveći koncertni favorit „Venecijaneri“, kao i prvog gosta na koncertu. U tom trenutku na bini im se pridužio Skaj Vikler rečima „2022. Srbija je rok nacija!“ Zajedno su izveli njegovu pesmu „Zima“.

Foto Live Production

FOTO: Live Production

Keni je iskoristio priliku da predstavi i nešto mirnije pesme na albumu, koje je publika sjajno prihvatila. Svoju indie baladu „Dobro je“ bend je rešio da začini gostujućim vokalom Ivana Jegdića, mladog beogradskog kantautora. Završnica koncerta bila je rezervisana za pesme brzih pank nota sa početaka benda, a Keniji su se sa bine odjavili svojim poslednjim singlom „Vetar“ i najavili mladog Đurađa i Blink koletkiv.

Dok se na sred bine nameštao set bubnjeva za Đurađa Đuričića, „Blink“ ekipa je već zavrtela nekoliko pesama. Kada je sve bilo spremno na binu je uleteo mladi Đurađ, seo za bubnjeve i maestralim nastupom zatekao prisutnu publiku, svirajući preko svima poznatih rokenrol, pank i trep pesama, od Linkin Parka, Maneskina do XXXTentacion-a.

Foto Live Production

FOTO: Live Production