Kaleksiko objavio živi album, u prodaji karte za BG koncert

12.06.2013

Calexico

Američki sastav Calexico objavio je živi album „Ancienne Belgique vol. 2“, pred dolazak u Beograd za koncert 7. avgusta na prostoru teniskih terena Odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2.

„Nedavno smo krenuli na severnoameričku turneju, a nadamo se da ćemo sresti nekog od vas kad kasnije tokom leta svratimo do Evrope, gde će na koncertima moći da se nađe album Ancienne Belgique Vol. 2“, saopštio je bend koji predvode pevač i multiinstrumentalista Džoi Burns i bubnjar Džon Konvertino.

Prethodno, Kaleksiko je već objavio živi album „Ancienne Belgique vol. 1’“ (2008), snimljen u prestižnom koncertnom prostoru u Briselu Ancienne Belgique, a sada je stigao i svojevrsni nastavak snimljen na istom mestu „Ancienne Belgique Vol. 2“, koji donosi „14 pesama koje sjajno pokazuju uzavrelu atmosferu koncerta iz septembra prošle godine“.

Calexico, bend iz Arizone koji meša uticaje tradicionalne latino muzike, kantrija, džeza i indi roka, simbolično prozvan Calexico po gradiću na granici SAD i Meksika, dolazi u Beograd u okviru evropske turneje povodom aktuelnog albuma „Algiers“ (2012).