Jinx objavljuju prvi živi album

11.10.2008

Pop bend Jinx iz Zagreba uporedo sa učešćem u trci za regionalnu MTV nagradu početkom novembra namerava da objavi prvi živi album u karijeri.

„Album će se jednostavno zvati ‘Jinx Live’. Snimljen je na prošlogodišnjoj dvoranskoj turneji po Hrvatskoj. Na njemu će se nalaziti 15 pjesama, što starih i novih hitova, što posebno odabranih poslastica. To će biti prvi koncertni album grupe Jinx. Bilo je već krajnje vrijeme da tako nešto napravimo“, kaže gitarista Coco Mosquito za Long Play.

Album „Jinx Live“ snimljen je na koncertima u Zagrebu, Žakovcu, Zadru, Šibeniku i Osijeku, na promotivnoj turneji za hvaljen album „Na zapadu“ (2007), sa kojim se bend posle pet godina pauze vratio na scenu.

Nedavno su Jinx od Dallas Records-a dobili „zlatnu ploču“ za uspešnu prodaju albuma „Na zapadu“ u Hrvatskoj.

Jinx su nominovani sa zemljacima hip-hoperima TBF, evrovizijskim predstavnikom Bosne i Hercegovine Lakom, srpskim reperom Marčelom i slovenačkim Leeloojamais, za regionalnu „Best Adriatic Act“ nagradu koju će MTV dodeliti na tradicionalnim „Europe Music Awards“ 6. novembra u Liverpulu.

„Moramo priznati da nismo neki ljubitelji nagrada. Ipak kad bacimo oko na nominirane ove godine, moramo konstatirati da smo: a) u dobrom društvu, b) da smo u tom društvu najstariji. Pa onda nije to ni loše za takve stare kenjce poput nas“, kaže Coco Mosquito.

Za Jinx je ovo druga nominacija za MTV nagradu „Best Adriatic Act“, posle prošlogodišnje kada su pobedili srpski rokeri Van Gog. Glasanje za dobitnika „Best Adriatic Act-a“ traje do 12. oktobra preko sms-a, kao i stranica www.mtvadria.com i www.mtvema.com.