Jinx Live i u Srbiji

15.01.2009

„Jinx Live“ prvi koncertni album zagrebačke pop grupe Jinx objavljen u decembru u Hrvatskoj odnedavno se pojavio i u Srbiji preko Dallas Records-a.

„Na njemu se nalazi 15 pjesama, što starih i novih hitova, što posebno odabranih poslastica. To je prvi koncertni album grupe Jinx. Bilo je već krajnje vrijeme da tako nešto napravimo“, rekao je gitarista Coco Mosquito za Long Play.

Album je sniman na dvoranskoj turneji benda 2007. godine po hrvatskim gradovima Zagrebu, Čakovcu, Zadru, Šibeniku i Osijeku, u korist tada objavljenog studijskog albuma „Na zapadu“ sa kojim se bend vratio na scenu posle petogodišnje pauze. Najavni singl su bile „Ruke“.

Spisak pesama na albumu Jinx Live je sledeći: 1. Hodam 2. Tamo gdje je sve po mom 3. Ljeto 4. Strijele na horizontu 5. Padobran 6. Smijem se 7. Šmiramo 8. Sve se jednom mora vratiti 9. Pored mene 10. Do kraja vremena 11. Brazil 12. Na zapadu 13. Ruke 14. Na čemu si ti? 15. Bye Bye Baby Bye.

Jinx predvođeni pevačicom Yayom su živi album promovisali polovinom decembra svirkom u zagrebačkom klubu „Tvornica“, a bend je bio najavio da posle toga za izvesno vreme zamrzavaju koncertne aktivnosti.

„To je zadnji koncert prije negoli skockamo nekakav novi materijal u neki novi album“, objasnio je kratko Mosquito.