Jarboli objavili „Zabludu“

15.04.2013

Jarboli

VIS Jarboli, koji se trenutno nalazi na “Neophodnoj turneji” po Srbiji u okviru koje će održati koncert u petak, 19. aprila, u beogradskom Božidarcu, objavili su danas novi singl i spot “Zabluda”.

Singl “Zabluda” ne nalazi se na albumu “Zabava” i njime Jarboli najavljuju novi album, a pevač i gitarista Boris Mladenović opisuje spot kao “malu i uzbudljivu bezbudžetnu avanturu u oblasti psihodeličnih vizuelnih iskustava”.

“Singl je sigurno najava novih aktivnosti grupe. Razne nove pesme su u pripremi i ubrzo posle turneje ćemo početi da ih snimamo. Planiramo da pesme puštamo u javnost jednu po jednu, kao što su se nekad objavljivali singlovi. Kada budemo imali četrdesetak minuta muzike smestićemo to na vinil i to će biti naš sledeći album”, kaže Mladenović.

Jarbolima će 19. aprila u Božidarcu predgrupa biti dvojac Ti, a Mladenović koncert najavljuje kao “uzbudljivo, živo, neurotično, glasno i neposredno rokenrol iskustvo”. Jarboli su dodatno proširili kolekciju pesama, vrativši se nekim veoma starim pesmama u novim aranžmanima, što će po rečima Mladenovica biti “za stare ljubitelje Jarbola mali vremeplov, za mlade naraštaje nešto možda potpuno novo.”

Ulaznica za koncert Jarbola u Božidarcu, koji se održava u okviru serijala “Vračar Rocks”, u pretprodaji je 500 dinara i može se naći u Felix Shop-u (TC Sremska) i Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska). Na ulazu cena karte bice 700 dinara.

U okviru “Neophodne turneje” Jarboli su već obišli Gornji Milanovac, Niš i Kragujevac, a posle Beograda predstoje im 26. aprila Subotica klub “Mladost”, 27. aprila novosadski “CK 13” i 4. maja Kulturni centar Ruma.