Ivan Bosiljčić ponovo na nogama!

04.06.2009

Ivan Bosiljčić

Glumac Ivan Bosiljčić potpuno se oporavio od povrede koja ga je udaljila iz pozorišta skoro mesec dana i spreman je da se vrati na scenu i za svoj prvi samostalni koncert „Ljubav je samo re?“ 15. juna u Domu sindikata u Beogradu.

„Moja sportska povreda je prošla! Sportski lekar ju je tretirao, išao sam na sportske terapije, trčao na sportskom terenu i brzinom sportiste koji se vraća na teren, vraćam se svom poslu“, kaže Ivan.

Tokom izvođenja „Cigani lete u nebo“ Ivan je neočekivano 10. maja doživeo povredu skočnog zgloba, koja ga je udaljila sa pozornice nekoliko nedelja, što je izazvalo pravi dar-mar u repertoaru i brojna otkazivanja predstava u njegovom matičnom Pozorištu na Terazijama.

„Sada sam definitivno fit! I pre koncerta ‘Ljubav je samo re?’ vraćam se pozorištu 10. juna sa ‘Ciganima’ sa kojima sam i ‘otišao'“, najavljuje Ivan.

Glumac kaže da nije pokušavao da preterano analizira kako mu se i zašto desila povreda, jer smatra da je to bio „sticaj okolnosti“.

„Bio sam u kondiciji, na poznatom terenu, sa poznatim ljudima, u poznatoj koreografiji. Jednostavno se dešavaju takve stvari. Sada znam zašto je moja povreda imala i dobre strane. Bio sam mesec dana zatvoren u kući i neprestalno u muzici i poeziji. Iako mi je nedostajala scena, potpuno sam bio uronio u pripreme za divno veče koje pripremam 15. juna u Domu sindikata“, kaže Bosiljčić.

Posle brojnih uspešnih uloga u mjuziklima, predstavama, filmovima i serijama, Ivan Bosiljčić je odlučio da mu sledeći izazov u karijeri bude prvi samostalni koncert 15. juna u Domu sindikata u Beogradu.

„Naziv koncerta je ‘Ljubav je samo reč’, po jednoj od najpoznatijih kompozicija Vojkana Borisavljevića. Uz mene će na ovom koncertu, bolje da kažem muzičko-poetskoj večeri, nastupiti kao gosti iznenađenja moje koleginice glumice koje pevaju. Drage mi gošće i prijateljice će publika prepoznati kao moje partnerke iz aktuelnih najgledanijih predstava, serija i filmova“, kaže Bosiljčić.

U Domu sindikata Ivan će se predstaviti sa muzičkim odabirom koji opisuje kao „evergrin ovih prostora“. To znači „melodije uz koje su se upoznavali naši roditelji, ciganske romanse, savremene pesme i prepoznatljive numere iz mjuzikala“.

Svesrdnu podršku na koncertu Ivan će imati od vrsnog poznavaoca svakog od ovih muzičkih žanrova, maestra Borisavljevića koji će predvoditi simfonijski orkestar „Stanislav Binički“ i čiji će muzički aranžmani i kompozicije uobličiti ovo veče.

Šira publika u Srbiji upoznala je Bosiljčića po jednoj od najuspešnijih domaćih serija svih vremena „Ranjenom orlu“, ali i po ulogama u „Ljubavi i mržnji“, „Stižu dolari“, „Mješoviti brak“, „Ljubav navika panika“… Kao pevač i plesač iskazao se u filmu Darka Bajića „Na lepom plavom Dunavu“, dok se publika nebrojeno puta mogla uveriti da je postao siguran pevački solista kroz mjuzikle „Cigani lete u nebo“, „Čikago“ ili „Maratonci trče počasni krug“ Pozorišta na Terazijama, kao i u komadu „Jadnici“ teatra Madlenianum.

Ulaznice za koncert Ivana Bosiljčića 15. juna u beogradskom Domu sindikata možete kupiti već od danas na blagajni dvorane, kao i na prodajnim mestima Tiketlajna i Eventima po cenama od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.