Hladno pivo počinje rad na novom albumu

03.09.2009

Hladno pivo

Hladno pivo najavilo je da će posle humanitarnog koncerta 20. septembra u zagrebačkom klubu „Močvara“ početi rad na novom albumu, nasledniku regionalno megauspešne „Knjige žalbe“ (2007).

Zagrebački bend je saopštio da se nakon koncerta čiji sav prihod ide za pomoć „SOS Dječjem selu“ i „prilično radnog leta i naporne godine povlači u osamu kako bi radio na novome albumu“.

„Album ‘Knjiga žalbe’ je izašao prije dvije godine i lagano je na zalasku. Skinuli smo pet-šest singlova sa njega i mislim da je došlo vrijeme nakon leta da krenemo raditi nove pesme, da ne bi dosadili publici i sami sebi. Imamo nekih par novih ideja, pa ćemo videti novi album 2010. ili 2011. godine“, kaže frontmen Mile Kekin.

Hladno pivo nastaviće sa svirkama i posle septembra, ali Mile ističe smanjenim ritmom. Za koncert u „Močvari“ pušteno je u prodaju 500 ulaznica po jedinstvenoj ceni od 100 kuna.

„Bend će odsvirati neke od pesama koje već dulji period na koncertima nisu svirali, a sve to u kolopletu najvećih i najpoznatijih hitova poznatih HP netom osunčanih suncem – dugokosih – manekena hrvatske glazbene scene. Po dobrom starom običaju, bend će koncert početi na VRIJEME, tačno kako je najavljeno (20:09)“, najavljeno je iz tabora Hladnog piva.