Hladno pivo i Rundek za Zlatnu kooglu

09.02.2009

Hladno Pivo

Zagrebački rokeri Hladno pivo nominovani su u čak četiri kategorije za godišnju hrvatsku muzičku nagradu „Zlatna koogla 2009“ koja će biti dodeljena sedmi put 4. i 5. marta u Zagrebu. U trci je i Darko Rundek nominovan kao najbolji izvođač.

U toku je do 1. marta internet glasanje za nominovane na www.zlatnakoogla.com, a najviše nominacija imaju virovitički rokeri Vatra, predloženi za „Zlatnu kooglu“ u kategorijama za najbolji album „Sputnik“, najbolji bend, pesmu i spot godine „Džon Travolta“, spot „Eskim“ i koncertni nastup.

Sledi Hladno pivo sa nominacijama za najbolji bend, koncertni nastup godine, kao i pesmu i spot godine „Biološki sat“.

Osim Vatre i Hladnog piva za najbolji hrvatski bend nominovani su i Connect, Jinx i Let 3, dok su pored Rundeka za najboljeg izvođača u konkurenciji i Dino Dvornik (1964-2008), Edo Maajka, Damir Avdić i Zvonko Bogdan.

Sarajlije Letu štuke su nominovane za najbolji koncertni nastup i njihov bubnjar Čani Pervan kao producent albuma „Proteini i ugljikohidrati“.

Od ostalih nominacija, nedavno preminuli pop muzičar Dvornik nominovan je za najbolju pesmu „Hipnotiziran“, dok je u kategoriji producenta nominovan i Goran Bregović za rad na albumu „Zdravo Marijo“ pop pevačice Severine Vučković.

Godišnju nacionalnu muzičku nagradu u Hrvatskoj dodeljuje Udruga volontera i građana, slobodni medijski poslenici i „DOP“ produkcija, tako što u prvom krugu nominovane biraju pripadnici muzičke struke i medija, a u drugom krugu odlučuje publika.