Hit U škripcu u crnogorskoj predstavi o seksu

04.02.2009

Gradsko pozorište iz Podgorice saopštilo je da je pesma „Ne brini“ beogradskog pop-rok sastava U Škripcu upotrebljena u njihovoj novoj predstavi „Instant seksualno vaspitanje“, srpskog pisca Đorđa Milosavljevića, javlja u sredu agencija Beta.

U predstavi se može čuti „Ne brini“ sa albuma „U Škripcu“ (1987), jedinog koji je bend snimio bez originalnog pevača Milana Delčića-Delče, sa njegovom kratkotrajnom zamjenom Aleksandrom Tabašem. Sa tog albuma „U Škripcu“ su imali i jugoslovenski hit „Vreme je za nas“.

Gradsko pozorište iz Podgorice je najavilo da predstavu „Instant seksualno vaspitanje“ u režiji Nikole Vukčevića, poznatog po filmu „Pogled s Ajfelovog tornja“ (2005), posle premijere 4. februara uskoro očekuje mini turneja po gradovima Crne Gore.

„Vukčević postavlja priču o odrastanju i spoznaji, roditeljima i deci, kroz intrigu dvoje mladih ljudi čiji prvi seksualni odnos predstavlja krunu njihovog dotadašnjeg života. Na specifičan način komad se bavi i Podgoricom danas, nakon što je Milosavljević dao dozvolu da se tekst lokalizuje“, navode iz pozorišta.

U predstavi igraju Mišo Obradović, Branka Femić, Simo Trebješanin, Branimir Popović, Ivona Ćović, Goran Slavić, Maja Šarenac, Branko Ilić i Pavle Ilić.