Gogol Bordello: Hvala Beograde!

29.05.2018

Svetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello u ponedeljak uveče održala je koncert za pamćenje u uzavreloj atmosferi krcate bašte beogradskog SKC-a, koji se završio bisom frontmena Eugena Hutza sa krova i druženjem sa fanovima u Resavskoj ulici!!!

Bend iz Njujorka koji je tokom skoro 20-godišnje karijere zabeležio nastupe na brojim značanim svetskim festivalima i stekao status velike koncertne atrakcije, u sat i 50 minuta isporučivao je nestvarnu energiju sa bine, a jednako snažno je odgovarala beogradska publika.

Fascinantni ukrajinski frontmen Eugen Hutz, otkačeni ruski violinista Sergej Rjabcev, pevačica i perkusionistkinja Pamela Rasin koja predstavlja pravu energetsku bombu na bini, i ostatak ekipe izmamili su horsko pevanje refrena već na drugoj pesmi „Not A Crime“, te odmah zatim i u zaraznom hitu „Wonderlust King“.

U savršenoj, ne pretoploj noći svake sekunde se osetilo da se Gogol Bordello, uvežbani do „pucanja“, potpuno predaju scensko-zvučnom spektaklu. Ska, rege, pank, gipsy i još mnogo toga se prelivalo stvarajući krosover toliko blizak ovom podneblju. Stoga obožavaoci nisu dobijali ni minimalnu šansu da predahnu dok su se smenjivale „Never Young“, „Saboteur Blues“, „My Companjera“, „Alcohol“…

Četa sa Menhetna, a zapravo iz raznih krajeva sveta, dobro je zaljuljala baštu izvodeći „Perfect“, da bi prava erupcija nastala uz „Start Wearing Purple“. A nakon završetka koncerta, Eugen je na glasne pozive uporne publike, iz garderobe izašao kroz prozor na krov nadstrešnice SKC-a, odakle je priredio neformalni bis sa akustičnom gitarom uz horsko pevanje Beograđana. Hutz se potom družio sa fanovima na ulici ispred SKC-a!

„Hvala Beograde!… Prvi nastup na balkanskom delu turneje ‘Seekers And Finders 2018’ nastavljena je na ulicama mitskog Beograda“, navodi Gogol Bordello na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

Sjajno zagrevanje je priuštio bend Maika, koji je nedavno objavio prvenac „Balkannibalism“. Alternativni dance-punk sastav predvođen, kako neki rekoše, „balkanskom Cher“, Idom Prester, i još jednom pevačicom Bojanom Simeon je u svojih 35 minuta pokazao da bi u budućnosti mogao da bude zapažena regionalna atrakcija.