Gile & Magic Bush sutra u Domu omladine

08.03.2018

Rok muzičar Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush održaće sutra (9. mart 21:00) koncert pod nazivom „Retko svirane pesme“ u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda, gde im je predgrupa kantautor Nikola Nešković i Izneverena očekivanja.

„Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Crni bombarder’, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i Električnog orgazma koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo!“, najavljuje Gile.

Kako to zvuči u izvođenju Gileta i Magic Buch-a može se čuti u sjajnom singlu „Lutka koja kaže ne“, snimljenom uživo jesenas upravo u DOB-u, a 9. marta publika na istom mestu moći da uživa i u pesmama „Ona je“, „Spavaj anđele moj“, „Hajde, hajde devojko“, „Ti“, „Svečane bele košulje“…

Frontmen Električnog orgazma je uporedo sa radom u matičnom bendu, pored muzike za filmove, tokom karijere uradio nekoliko izuzetno zanimljivih projekata, kao što su solo album „Evo sada vidiš da može“ (1989) ili saradnja sa Vladom Divljanom (1958-2015) na albumima „Rokenrol za decu“ (1989) i „Rokenrol bukvar“ (1990) i odnosno „Lutka koja kaže ne“ (1991) u supergrupi Vlada, Gile, Piko i Švaba.

Prilikom prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta Eve Braun u DOB-u, Gojković je imao priliku da prvi put nastupi u pratnji Magic Bush-a, i kaže da mu se „jako dopala kombinacija sa njima, nešto je drugačije od onoga sa Električnim Orgazmom“.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album „First…“, a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznica za koncerta Gile&Magic Bush košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.