Gibonni Acoustic 21. i 22. decembra u Sava centru

01.10.2014

Gibonni

Džiboni se vraća u Beograd sa dva specijalna prednovogodišnja koncerta nazvana „Gibonni Acoustic“ 21. i 22. decembra u Sava centru, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Kantautor iz Splita poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, predstaviće se ovaj put beogradskoj publici na potpuno drugačiji način u odnosu na prethodni trijumfalni koncert u ispunjenoj Kombank areni – Džiboni se odlučio za intimniju akustičarsku svirku u prestižnom Sava centru!

„Kad se radi sportska dvorana, to je euforija, spektakl sa velikim razglasom i lajtom, pred 15-18.000 ljudi. Koncert u manjem prostoru je prisniji, dozvoljava ti da razgovaraš sa ljudima, ispričaš kako je neka pjesma nastala… Nastup u velikoj dvorani je kao da si kuvar na velikoj svadbi za 1.000 ljudi. Ne možeš da mijenjaš meni, a u maloj dvorani je kao da kuvaš za svoj rođendan, pa možeš da osjetiš točno šta ko želi“, objašnjava Džiboni.

Pevač velikih regionalnih hitova poput „Oprosti“, „Žedam“, „Libar“, „Tempera“… kaže da će za koncerte „Gibonni Acoustic“ svom vrhunskom bendu pridružiti neke od svojih starih saradnika koji su svojom virtuoznošću i dušom oplemenili mnoge njegove pesme.

„Vjerojatno ću odsvirati i neke pjesme koje u Areni nisam. Neke balade ili jako intimne pjesme. Volim pjevati onako kako se osjećam. U velikoj dvorani atmosfera je uvijek euforična i užarena, pa sama po sebi nameće pjesme bržeg tempa, tako da mi je nastup u Sava centru odlična prilika za odsvirati neke pjesme koje u Areni nisam“, kaže Džiboni.

Ulaznice za koncerte „Gibonni Acoustic“ od danas su u prodaji po cenama 1.500, 1.900, 2.300, 2.600, 3.000 na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim i Gigstix.

„Kad sviraš ovakve intimne koncerte od samog početku ne znaš u kom smjeru će se stvari odvijati. Sve počiva na emociji, na tome koliko si izabrao pravu pjesmu i koliko se možeš u nju unijeti. To je najvažnija stvar“, naglašava hrvatski muzičar.

Gibonni

Zlatan Stipišić Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzičkom tradicijom – njegov otac Ljubo Stipišic bio je poznati kompozitor – počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i prikljucuje se nemackoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzicar je saradjivao s legendarnom nemackom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons.

Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno među mladima u Hrvatskoj.

Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu „Cesarica“ za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišic 2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za
borbu protiv gladi i siromaštva.

Diskografija

1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2006 Unca fibre, Dallas Records
2010 Toleranca, Dallas Records
2013 20th Century Man, Dallas Records