Galija se svirkom na splavu priprema za Beograd i Niš!

17.10.2018

Legendarna rok grupa Galija iskoristila je Miholjsko leto da održi probe na splavu na reci Savi, pred koncerte 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu.

Neformalni snimak sa beogradske Ade Ciganlije svedoči sa koliko uživanja i posvećenosti pesmu „Ja nisam odavde“ sviraju na probi frontmen Nenad Milosavljević, Predrag Milosavljević ( vokal), Boban Pavlović (bubanj), Dragutin Jakovljević (akustična gitara i ebow), Slaviša Pavlović ( bas) i Goran Antović (klavijature).

 „Izuzetno lepo vreme nam je pružilo priliku da probe radimo u fantastičnom ambijentu na Adi, gde smo mogli da se daleko od gradske vreve dodatno opustimo i uživamo u druženju u mirnoći reke“, objašnjava Neša Galija. 

Galija na koncertima u Beogradu i Nišu promoviše novi album „U raju iznad oblaka“, sa kog su se kao spotovi pojavile naslovna pesma „U raju iznad oblaka“ i nedavno „Nešto me goni“.

„Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma ‘U raju iznad oblaka’. Biće naravno mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo“, najavljuje Neša.

Galija koja je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag sa klasicima kakvi su „Još uvek sanjam“, „Gospi“, „Burna pijana noć“, „Stare trube“, „Digni ruku“ ili „Dodirni me“, izuzetnu 40 godina dugu diskografsku karijeru nastavila je ovog proleća CD-om „U raju iznad oblaka“ (PGP RTS), albumom jakog umetničkog senzibiliteta koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku.