Fešta u Kragujevcu uz Bajagu, Masima…

10.05.2010

Vlada Divljan

Festival „Đurđevdan je…“ održan od 6. do 8. maja u prestolnici Šumadije privukao je nekoliko desetina hiljada Kragujevčana i njihovih gostiju, koji su imali jedinstvenu priliku da na jednom mestu čuju Bajagu i Instruktore, Vladu Divljana, Masima Savića, Lenu Kovačević…

Drugo veče tradicionalnog besplatnog festivala održanog na Trgu ispred zgrade Gradske uprave, povodom Đurđevdana Dana grada Kragujevca, počelo je sa Vladom Divljanom i njegovom Nevladinom organizacijom. Nekadašnji frontmen kultnih Idola sportskim rečnikom „dao je sve od sebe“ na sceni na prepunom trgu, zaradivši burne aplauze oduševljene publike svih generacija.

„U nastavku programa na scenu je došao Bajaga sa svojim Instruktorima i u poznatom ritmu pesme ‘Neka svemir čuje nemir’ pozdravio Kragujevčane. Momčilo Bajagić-Bajaga kompozitor, tekstopisac, gitarista i frontmen grupe, uspeo je da bogatom diskografijom i velikim brojem hitova bend održi u samom vrhu pop rok scene. To je dokazano i na drugoj večeri programa ‘Đurđevdan je…’ u Kragujevcu, gde je publika jednostavno uživala!, konstatuju na zvaničnom gradskom sajtu www.kragujevac.rs.

Čast da otvori kragujevački festival 6. maja pripala je mladoj džez pop kantatorki Leni Kovačević, koja je nastup pre zvezde večeri Vlade Georgieva, iskoristila na pravi način da skrene pažnju na sebe i promoviše svoj nedavni debitantski album „Dobar dan za pevanje“ (PGP RTS).

„Ni kišni dan ni veče nisu sprečili Kragujevčane da se pojave u neverovatnom broju ispred zgrade grada, a prelepa i talentovana Lena Kovačević iznenadila je Kragujevčane primamljivim džez-pop zvukom koji odmah prijanja za uho. Kvalitetni zvuci sa etno i džez motivima koji su prožeti neprevaziđenim i dragim zvucima Balkana, pravo su osveženje na domaćoj sceni“, kažu u Kragujevcu.

Čast da 8. maja zatvori festival pripala je Masimu Saviću, a uz pevača takvih veština malo je reći da je bilo sjajno.

Izvršni producent manifestacije bio je Dom omladine Kragujevac, uz pokroviteljstvo Skupštine grada Kragujevca i sponzora, za tehničku produkciju je zadužen beogradski Megaton, dok je ove godine organizacioni partner koncertna agencija Long Play iz Beograda.