Fantastična Miletova „Kuća bez krova“ puna u Beogradu

05.04.2019

Kantautor Mile Kekin promovisao je aktuelni, hvaljeni album „Kuća bez krova“ u četvrtak uveče euforičnim koncertom u ispunjenoj dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.

„Nezaboravno je sinoć bilo! Hvala Beograd. Fantastična vam je ta ‘Amerikana“, poručio je Mile nakon koncerta na svom fejsu.

Lagano, uz naslovnu pesmu „Kuća bez krova“, Mile je uvukao prisutne u svoj lični muzički film, ali udarni hitovi su brzo usledili. „Atlas“ i pogotovo „Reno 4“, singl koji je bio prvi najavio solo album, raspalili su celu dvoranu. I odmah je postalo jasno da su u „Amerikanu“ došli oni koji su hteli da, kroz Kekinov koktel pesama i priča, zavire u njegovo detinjstvo, uđu u njegova prva kola…

Himnična, stadionska balada „Samo moja“ i još romantičniji „Konj“ izazvali su prave ovacije, kao i „Atlantida“ koju nikako, zbog obostranih zgusnutih koncertnih obaveza, Mile ne uspeva i uživo da otpeva kao na albumu zajedno sa Momčilom Bajagićem Bajagom. Zato je udarne hitove sa prvog solo albuma „U dva oka“ (2001), pesme „Maslina“ i „Dolje je bolje“, Mile izveo sa izvrsnom gošćom Katarinom Popović.

Na odličan odjek je naišlo i nekoliko pesama Miletove matične pank rok grupe Hladno pivo, ali se Mile odlučio za retko svirane stvari poput „Motora“ i „Svirke“, a svi su uz Kekina zapevali „Bog, domovina, nacija…“, refren čuvene „Firme“, sad odsvirane samo uz akustičnu gitaru.

Žešća verzija „Kuće bez krova“ zaokružila je zvaničan deo koncerta, ali su gromoglasni pozivi na bis brzo vratili na binu Mileta i odličan, moćno zvučeći prateći bend. U euforičnoj atmosferi ponovljeni „Reno 4“ izazvao je pravu erupciju oduševljenja, da bi repriza „Atlasa“ označila definitivan kraj prvog Miletovog solo druženja sa beogradskom publikom. Kekin će vrata svoje „Kuće bez krova“ otvoriti i 20. juna u Kragujevcu, na Arsenal Festu.