Dva koncerta Bajage u Zagrebu!

09.11.2009

Bajaga i Instruktori će zbog velikog interesovanja publike pored ranije zakazanog za 20. novembar održati 21. novembra i drugi koncert u Zagrebu u dvorani „Dražen Petrović“!

Momčilo Bajagić-Bajaga i drugovi očekuju da će dva zagrebačka koncerta svakako biti među vrhuncima ovogodišnje turneje na kojoj proslavljaju 25 godina rada, i odlična najava za slavljeničke koncerte planirane za kraj godine u Beogradu.

Na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina od objavljivanja debi albuma „Pozitivna geografija“, koncerti u Zagrebu će imati posebnu draž za Bajagu jer je upravo ovde održao prvi samostalni koncert 12. aprila 1984. godine u kultnom klubu „Kulušić“.

„U Kulušiću smo nastupili samo kao Bajaga i bend. Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me ‘možeš da skupiš neki bend i dođeš’. Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično, jer nikad pre toga nisam svirao sam. Već sledeći put kroz dva-tri meseca imao sam rasprodana dva komada u Kulušiću“, priseća se Bajaga.

Povodom zagrebačkih koncerata, Bajaga i Instruktori i promotorska kuća DIK-koncert odlučili su pomoći zagrebačkom Centru za rehabilitaciju „Silver“, koji pomaže slepima i osobama sa drugim oblicima invaliditeta. Organizovana je nagradna igra u kojoj se može dobiti 5 puta po 10 ulaznica za prvi koncert 20. novembra. Jedna od tih 50 ulaznica može se osvojiti ako se pošalje SMS sa sadržajem „BAJAGA“ na broj 67028. Cena slanja SMS-a je 6.10 kuna, a sav prihod ostvaren SMS-ovima doniraće se „Silveru“.

Ulaznice za zagrebačke koncerte se mogu kupiti za po 150 kuna na prodajnim mestima: Profil Megastore (Bogovićeva), Integral (Pothodnik), Dancing Bear (Gundulićeva), Aquarius (Varšavska), CD Shop Zagorka (Importanne centar), No Sikiriki (Nova cesta), CD Shop Sirius (Importanne Galleria), VP Cafe (Maksimirska 109), Dallas CD Shop (Masarykova), Dirty Old Shop (Tratinska) te u prodajnoj mreži Eventima (www.eventim.hr). Na dan koncerta cena ulaznice biće 180 kuna.