Dom omladine u subotu postaje Muzej revolucije

11.12.2009

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona u subotu uveče (21:00) promovisaće u Domu omladine Beograda novi album, regionalno izuzetno hvaljeni „Muzej revolucije“, a prvoborci novoprimitivizma odsviraće i pregršt najvećih hitova iz svoje izuzetno bogate pesmarice.

„Biće tri-četiri pesme sa ‘Muzeja revolucije’. One su kao onaj Lekić što je uš’o protiv Koreje, da i on trči deset minuta da se pokaže. Nove pesme treba tako da uđu u ligu pesama koje radimo već 25 godina, da se vidi da li imaju svoje mesto“, najavljuje Sekson.

Promotivna mini-turneja Zabranjenog pušenja u korist „Muzeja revolucije“ posle Minhena, Ljubljane i Zagreba imaće svoje spektakularno veliko finale upravo 12. decembra u Beogradu!

„Malo ćemo se zajedno grijati i pevati. Znaju ljudi kako to već ide“, dodaje Sejo.

„Muzej revolucije“ izašao je na godišnjicu Oktobarske revolucije u regionu u impresivnom prvom tiražu od 45.700 primeraka, a CD je u Srbiji objavio Long Play kao specijalan poklon fanovima uz kupljenu ulaznicu za koncert u Domu omladine.

Na blagajni Doma omladine možete postati vlasnik CD-a „Muzej revolucije“ sa ulaznicom za koncert za skromnih 1.000 dinara!

„Mi smo objavili ovaj album po principu po kom su nekad poslovali šverceri farmerkama. Kad ih uhapse govorili bi ‘nama nije važna zarada, nego da se raja obuče!'“, objašnjava Sejo.

Album je najavio spot za regionalni hit „Modni guru“, a uz 11 pesama tu je kao bonus „Nije to (čuva Bog želju svog)“, himna Seji omiljenog fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva.

„Ovo što su napravili je više od same muzike, više od rokenrola! ‘Muzej revolucije’ treba uvesti kao obaveznu lektiru u školama, da djeci vratimo neki stari sistem vrednosti. Povratak korijenima…njihov najrokerskiji album još od ‘Agenta sedme sile’…Revolucionarni album koji govori protiv duha novog vremena i nazvao bih ga nekom ‘novom partizanštinom'“ – sarajevski rok kritičar Amir Misirlić.

„Jedan od najboljih albuma Zabranjenog pušenja u karijeri, koji ne ostavlja mesta nikakvoj sumnji, izbacujući na prvu liniju fronte Davora Sučića alias Seju Seksona kao jednog od najkvalitetnijih autora na regionalnoj sceni“ – Dubravko Jagatić www.tportal.hr. Ocena 9/10.

„Možda najvažnija njihova ploča još od ‘Filidžana viška’, koja prikazuje Seju i bend u fazi kada doktorski precizno dijagnosticiraju produkte društvenog uređenja koje je nasledilo socijalizam…vrlo bitna ploča za rok scenu nekadašnje Jugoslavije, iako nije bez mana“ – Zoran Tuškar www.muzika.hr. 3,5/5.