Dođite na jubilarne Dane piva u Zrenjanin!

17.08.2010

Dani piva

Jubilarni 25. Dani piva biće održani od 25. do 29. avgusta u Zrenjaninu, a na glavnoj bini na ŽItnom trgu nastupiće besplatno za posetioce festivala E – Play, Letu štuke, Pekinška patka, Vrelo, Bilja Krstić i Bistrik, Esma Redžepova, Oružjem protivu otmičara, Orthodox Celts, Goblini, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Kiki Lesendrić i Piloti, Santos Brothers, Riblja čorba i mnogi drugi.

Festival organizuje grad Zrenjanin i Turistički centar Zrenjanina, uz podršku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine. Programske lokacije festivala nalaze se na Žitnom trgu, Trgu dr Zorana Đinđića, Trgu slobode, u Tiršovoj ulici (Stara pijaca), u Gradskoj bašti i u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Tradicionalni zabavno-turistički festival, koji je odavno probio sve okvire lokalnog karaktera, i ove godine nudi bogatu muzičku i kulturno-umetničku ponudu.

Stecište najvećeg broja posetilaca tokom pet dana održavanja Dana piva, predstavlja Žitni trg, na kome su raspoređeni štandovi pivara učesnika koji će točiti preko 20 vrsta piva.

Autentični identitet 25. Dana piva ogleda se u tradicionalnoj, domaćinskoj atmosferi, smeštenoj u Tiršovoj ulici (lokacija Stare pijace), u znaku Sime Cacina, zaštitnog lica i maskote zrenjaninskih Dana piva. Na sceni Sima Cacin i gostima Panonskog dvorišta, tokom pet večeri festivala, pored tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora Lala i Festivala tamburaša Prim za primom, festival sa pivom, u okviru kog će nastupati renomirani tamburaški sastavi, predstaviće se i ženski harmonikaški sastav Meškarke, Zvonko Bogdan, klapa Volosko, duo Selimova-Čelčeski i mnogi drugi.

Na Trgu slobode, tokom nedelju dana (subota, 21. – subota, 28. avgust), u okviru manifestacije 25. Dani piva, biće predstavljen gradski projekat Zrenjanin – Evropska prestonica kulture 2020. godine. S obzirom na činjenicu da će se Grad kandidovati za dobijanje prestižnog zvanja Evropska prestonica kulture, ovom prilikom biće predstavljeni konkretni ciljevi i dokumenta na osnovu kojih će se izvršiti i sama kandidatura. Tokom večernjih časova na centralnoj bini će se predstavljati različiti kulturni programi u vidu debata, DJ setova, koncerata, performansa, projekcija…

Lokacija Gradske bašte u Gradskoj kući tradicionalno je rezervisana za večeri evergrina, nostalgije, džeza i klasike.

Mesto, koje već godinama predstavlja spontano okupljalište velikog broja gradske omladine, Trg dr Zorana Đinđića, tokom trajanja 25. Dana piva ponudiće nastupe aktualnih disk džokeja i ogledaće se u reprodukciji različitih popularnih muzičkih žanrova – house, techno, hip-hop, latino, breakbeat, electro, alternativni…

Mesto, koje već godinama predstavlja spontano okupljalište velikog broja gradske omladine, Trg dr Zorana Đinđića, tokom trajanja 25. Dana piva ponudiće nastupe aktualnih disk džokeja i ogledaće se u reprodukciji različitih popularnih muzičkih žanrova – house, techno, hip-hop, latino, breakbeat, electro, alternativni…

Najmlađu publiku će na Danima piva animirati Kreativni centar CEKOM i novosadska Žuta kuća, koji će svakodnevno nastupati na bini u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a nakon dečijeg programa, na istoj bini, održavaće se karaoke takmičenje.

U novoj Hali sportova, tokom realizacije 25. Dana piva, održace se XI INOCOOP – međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva.

Detaljne informacije o svim programima 25. dana piva u Zrenjaninu, potražite na internet adresi www.danipiva.rs.