Divljan sutra peva Beograđankama

07.03.2009

Vlada Divljan

Vlada Divljan i Nevladina organizacija sutra uveče održaće svoj prvi osmomartovski koncert u Domu omladine Beograda (20:30) gde će se, kako je najavio, možda čuti i neke njegove ljubavne pesme koje odavno nije svirao.

„Praktično prvi put sviramo za 8. mart i veliko mi je zadovoljstvo što ćemo svirati Beograđankama. Biće to prilika da se čuje većina ljubavnih pesma koje sam ikada napisao, a stvarno ću probati ovom prilikom da izvedem i neke od njih koje obično ne sviram“, najavljuje Divljan.

Glavna autorska snaga kultnih Idola, autor klasika kao što su „Malena“, „Nebeska tema“, „Ona to zna“, „Ljubavi“, „Dok dobuje kiša“, „Rusija“ ili „Sve laži sveta“, kaže da će se i za muškarce naći razlozi da dođu na koncert u veliku salu DOB-a.

„Ne sme se zaboraviti da su i muškarci svojedobno umeli i te kako dobro da se zabave za 8. mart. Zato, prijatelji, ne oklevajte, dođite na koncert i sa sobom povedite devojku, ženu, ćerku, sestru, mamu i poneku baku“, poručuje Divljan.

Osim što se održava sa posebnim povodom, na Dan žena, koncert je Divljana posebno važan jer očekuje da će na njemu primiti dovoljno povratne energije od publike koja bi ga mogla motivisati pred očekivan rad na novom albumu, nasledniku „Svih čuda sveta“ (2001) i instrumentalnog „Die Tonzentrale“ (2003).

„Želim da se naložim zarad nove ploče jer mi treba malo više publike i rokenrola, da bih se ubacio u tu čitavu priču. Osećam potrebu za nečim novim, a sa druge strane sam u poziciji da ako mi se dopadne album izdaću ga, ako ne neću. Makar ne izdao ništa sledećih pet godina. Mogu ja svake godine da izdajem ploču ali želim da izdam nešto do čega mi je stalo“, priznaje Divljan.

Koncert bi mogao da beogradskoj publici donese i jedno neobično i čudnovato iskustvo – izvedbu Divljanovog „gej narodnjaka“.

Stihove „Zaljubljen sam u svog jarana“ Divljan je napisao još 1984. godine, a pesmu je zasvirao sa NVO na nekoliko koncerata od prošle godine kada je konačno dovršio melodiju.

„Red je i da ljubitelji narodne muzike, a istovremeno ljubitelji istog pola, dobiju svoju pesmu. Glupo je da budu uskraćeni za to“, kaže Divljan.

Za prvi veći beogradski koncert posle dužeg vremena, Divljan dolazi sa proverenim sastavom Nevladine organizacije – basistom Zdenkom Kolarom, klavijaturistom Aleksandrom Šandorovim, perkusionistom Borisom Bunjcem i bubnjarem Markom Milivojevićem.

Ulaznica za osmomartovskog Divljana i Nevladinu organizaciju ostalo je još malo, zato ne čekajte poslednji čas. U skladu sa romantičnom prirodom koncerta, Long Play opet pored pojedinačnih ulaznica po ceni od 1.200 dinara, pripremio je poseban popust parovima koji mogu uzeti „Kartu za dvoje“ za samo 2.000 dinara.

Obe vrste ulaznica mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno na prodajnim mestima Biletservisa (www.biletservis-co.yu).