Divljan i Ljetno kino sutra u bašti SKC-a

06.06.2013

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band održaće koncert sutra uveče (petak 7. jun 21:00) u bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, koji najavljuju kao „veliku plesnu zabavu i žurku punu optimizma“.

Uz hitove sa aktuelnog CD-a EP-a „četiri godišnja doba“ kao što su „Samo jednu ljubav imam“ i „Vodim te na more“, Divljan i Kino će koncert u bašti SKC-a upotpuniti i legendarni hitovi Idola i ljubavne pesme njegove samostalne karijere u novim, lepršavijim izvedbama Ljetnog kina Big Banda.

Ljetno kino Big Band poseduje jedinstvenu zvuk obogaćen mediteranskim duhom zahvaljujući neobičnoj postavci sa akustičnim gitarama, ukuleleom, klarinetom, harmonikom, čelom, perkusijama i predivnim višeglasnim pevanjem poreklom sa jadranskog ostrva Brač.

Bend čine gitarista Maks Juričić (ex Film, Vještice), Vlade Matulić (klarinet), Buki Filipović (standup bubanj), basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksofonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor, Disciplina kičme) koji se sada pokazao kao izvanredan harmonikaš. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić, Ante Prgin-Surka za beatbox, a režiser spotova Radislav Jovanov-Gonzo za „sitne“ udaraljke.

Nastup u bašti SKC-a za Divljana ima i određen stepen nostalgije:

„Koliko je meni poznato prvi koncert ikad u bašti SKC-a održali su Idoli, mislim u junu 1981. godine, čime je na neki način otvoren taj prostor za koncerte. Drugi put sam tu svirao sa Le Cinema 1986. godine, a sada evo me treći put, opet sa nečim novim“.

Ulaznice za koncert Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda mogu se kupiti po ceni od 900 dinara za pojedinačnu, odnosno 1.600 dinara za Kartu za dvoje, preko mreža Eventim, Ticketline i na blagajni SKC-a.