Disciplina u Bašti, sutra

27.05.2016

Disciplina Kitschme

Disciplin A Kitschme održaće sutra (28. maja 20:30) koncert u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, gde će im specijalni gosti biti alternativni bend 16 Osam 23.

„Bašta SKC-a je dobro mesto gde može da se odvrne pojačalo, da bude malo buke u centru Beograda“, kaže Koja pred koncert na kome njegova Disciplina promoviše novi album „Opet.“.

Beogradski koncert „nije jubilej, nije proslava rođendana“ Discipline, insistira Koja, i najavljuje set-listu koja će uz nove stvari „biti za tu priliku ukrašena i starijim hitovima“.

„Za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola! Ne u banci, ne u stranci – u bašti SKC-a 28.maja!”, poručuje Disciplina. Pred koncert u SKC, Disciplina je nedavno objavila novi singl i spot „Reci ruke u vis!“, a Koja pesmu opisuje kao „zarazni hit veselog i igrivog ritma“.

Ulaznica za koncert Disciplin A Kitschme 28. maja košta 1.200 dinara preko mreže Eventim, kao i na ulazu u Baštu SKC-a pred koncert.

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača -Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Od minimalističkog bas-bubanj debija „Sviđa mi se da ti ne bude prijatno“ (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na „Zeleni Zub na Planeti dosade“ (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), „Uf!“ (2011) i sada „Opet.“