Dingospo Dali album u regionalnom Top 20!

20.07.2020

Alternativni bend Dingospo Dali objavio je početkom godine svoj drugi album “O nečemu lepom” (Long Play), i zaradio nekoliko pohvalnih recenzija, koje vam mogu pomoći da otkrijete i uđete u deset novih pesama prožetih raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim.

„O nečemu lepom“ se ovih dana našao u izboru 20 najboljih regionalnih albuma iz prve polovine ove godine, u izboru Nemanje Neškovića za pop kulturni portal Beforeafter.

“Duboki, teški gitarski rifovi, mračnija, anksiozna atmosfera i nadahnuta lirika dominiraju u ovih 46 minuta koliko traje O nečemu lepom.Drugi album talentovane beogradske postave koja stvara pod firmom Dingospo Dali me je, naprosto, oduševio”, ocenjuje Nešković.

Uz ocenu 7,5/10 kritičarka portala Balkanrock Andrea Ambruš napisala je da je “celokupan utisak da smo kao rezultat… dobili dostojnog naslednika“ debi albuma ”Sve dok mislim da je ovo drugi svet“ (Long Play 2018).

“…Album (O nečemu lepom) je zapravo i više nego odličan spoj muzike, svojevrsne poezije i likovnog stvaralaštva. I kad ga sagledate iz tog ugla i kao jednu celinu normalno je da je osećaj i više nego lep”, primećuje portal Exxxperiment.

„O nečemu lepom“, koji su komponovali i snimili pevačica Sandra Vidojević bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović objavljen je na jutjubu i digitalnim platformama, a sa njega su izdvojeni singlovi i spotovi „Slabost” i „Teheran“.

“U album je uloženo puno truda, rada i ljubavi kako bi se od njega napravilo jedno za nas veoma značajno delo. Bilo nam je potrebno puno strpljenja za njegovu realizaciju, samim tim, potrebno je strpljenja i za njegovo preslušavanje. Ko ga nema, neka ne započinje, a ko ga ima, nadamo se da će se na njega i vraćati”, kaže autorka stihova Sandra Vidojević.