Deset godina E Play-a u Domu omladine

21.09.2009

Alternativni sastav E Play će 6. novembra u Domu omladine Beograda koncertno promovisati nedavno objavljeni treći album „Drago mi je da smo se upoznali“, i istovremeno obeležiti deset godina rada i izlaska kultnog prvenca „E Play“ (1999). Organizator Long Play uskoro će saopštiti pojedinosti o koncertu, odnosno o prodaji i cenama ulaznica.

„Vreme je da beogradskoj publici na koncertu prezentujemo novi album. Biće ga interesantno uživo spojiti sa starim pesmama, pogotovo što je deset godina prošlo od prvog albuma. Nastupali smo 1999. godine na demo festivalu u Domu omladine, pobedili smo, dobili kao nagradu da snimimo album i tada je sve ustvari počelo“, kaže basistkinja Maja Cvetković.

Posle festivalske pobede u DOB-u, tada još uvek sve ženski bend E Play je u novembru 1999. godine objavio hvaljeni debi album (za MCM Records), sa koga su se izdvojile pesme „Zašto“, „Pop“, „Prvi pogled tvoj“, „Better Than You“…Status jednog od najznačajnijih srpskih alt rok sastava potvrđen je učešćem na soundtrack-u za kultni film „Munje“ (2001) i posebno drugim albumom „Crime“ (PGP RTS 2005), na kome se Maji, gitaristkinji Biljani Todorovski pridružuju i do danas ostaju bubnjar Damjan Dašić i Marko Milivojević za groovebox-om.

Konačno, početkom ove godine spot „Sramota“ najavio je u aprilu objavljeni treći album „Drago mi je da smo se upoznali“, sa kojim se E Play odlučuje na neobičan korak i izdaje ga preko filmskog festivala „Cinema City“ iz Novog Sada.

Kako u E Play-u gledaju na svojih prvih deset godina?

„Za deset godina ništa se nije promenilo. Bend, koliko je tada bio spreman dati sve od sebe za svoju muziku, isto je toliko spreman i sada – tu nema nikakve razlike. Samo sada radimo na drugom nivou, mnogo profesionalnije. I mi smo odrasli i postali drugačiji, u smislu da smo profesionalniji. Ali emocija nam je ista kao i prvi put, kad smo svirali u DOB-u i hteli da pobedimo“, kaže Maja.

Beogradski koncert, označiće početak E Play-ove turneje po Srbiji u korist „Drago mi je da smo se upoznali“, u okviru koje će nastupiti u Novom Sadu, Nišu i još nekim gradovima.