Den objavio singl i spot „Prvi put“

28.04.2021

Mladi kantautor Nikola Denčić Den premijerno se danas predstavio javnosti singlom simboličnog naziva „Prvi put“ čiju iskrenu i emotivnu melanholičnu liriku, obojenu laganim klavirskim notama, odgovarajuće prati svedeni crno-beli spot.

„Pesma ‘Prvi put’ istinski pokazuje emocije kakve su bile u jednom trenutku u mom životu. Pre svega smatram da je moja muzika generalno takvog tipa da izražava moje emocije i da se bavi tematikom koja mi je bliska i situacijama koje sam proživeo. Nadam se da ću za svaku buduću pesmu imati strasti kao ‘Prvi put'“, kaže Den.

Režiser Saša Knežević uradio je u crno-belim tonovima, minimalistički i suptilno, spot za pesmu koja spaja moderne tragove u muzici sa klasičnom pop muzikom, i naznačuje šta se od Dena može očekivati u budućnosti. 

Mladi kantautor i producent iz Kruševca, u muzičkim vodama od svoje 15. godine, Denčić se bavio u početku obradama raznih stranih izvođača, usavršavajući producentske sposobnosti (u house, dubstep, reggae, drum n bass i trap žanrovima), da bi 2019. godine pokrenuo svoju samostalnu etiketu i pod firmom Turnupsoundz objavio autorsku pesmu „Usne“, zapaženu po nekoliko stotina hiljada strimova. Sada pod okriljem promoterske kuće Long Play i pod imenom Den kreće u novo poglavlje u svojoj karijeri.

„Smatram sebe za prilično svestranog muzičara. Prvi put sam bio inspirisan elektronskom muzikom, tačnije pesmama didžeja Tiesto, koje mi je pokazivao otac u detinjstvu, a kasnije sam počeo da radim svoje obrade pesama za koje sam se interesovao i počeo na svoju ruku da učim muzičku produkciju. I širim svoje vidike – što je doprinelo početku moje karijere u muzičkom svetu“, objašnjava Den.