Delči u čast – Uskoro u Dan D u Beogradu

27.08.2013

Prvi takmičarski festival perspektivnih pop i rok izvođača Dan D, posvećen uspomeni na muzičara Milana Delčića-Delču, biće održan u subotu 14. septembra u Beogradu, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i promoterske kuće Long Play.

Festival će početi svečanim otkrivanjem spomen ploče na kući u Košutnjaku u kojoj je Delča živeo i stvarao, a muzički program će se potom odvijati od 18 do 22 sata na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se nadovezuje na plato Šoljica u Požeškoj ulici, na Čukarici.

Konkurs za učešće u Danu D otvoren je od danas i mogu se prijaviti pop i rok bendovi i izvođači iz Srbije, ali i regiona, bez obzira da li su do sada imali neko zvanično ili internet izdanje, a smatraju da im nije pružena prava prilika da se javno predstave.

Potrebno je najkasnije do 10. septembra poslati snimke dve autorske pesme, fotografiju i kratku biografiju benda na mejl kzm@cukarica.rs. Za dodatne informacije kontakt osoba je Boško Malbašić, koordinator opštinske Kancelarije za mlade 011/3052177 i 060/7073317.

Stručni žiri potom će odlučiti koji će bendovi nastupiti 14. septembra na festivalu Dan D. Tri najbolja izvođača po odluci stručnog žirija očekuju nagrade u vrednosti 25.000, 15.000 i 10.000 dinara.

Voditelj programa biće Dejan Cukić, a u revijalnom delu nastupa bend The Dibidus.

Milan Delčić-Delča (1960-2013) bio je multimedijalni umetnik – dramaturg, pisac, performer, pevač grupe U škripcu – koji je svojim stvaralaštvom ali i izuzetno pozitivnim životnim stavom bio otelotvorenje dobrog duha Čukarice i Beograda.