David Albahari i Instruktori

29.03.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori posle sjajnog nastupa u Opera House u Torontu u istom stilu nastavili su severnoameričku turneju drugim koncertom 28. marta u Kalgariju u Portuguese Community Centre, gde je publika uživala u baražu najvećih hitova benda.

„Još jedan koncert pun emocija, koji ćemo pamtiti. Na ovakvim turnejama u Kanadi i SAD posebno nam je drago što se obično ponovo susretnemo sa gomilom starih prijatelja. Na koncertu u Kalgariju bio je naš stari prijatelj i Zemunac (književnik) David Albahari“, javlja Bajaga.

Pisac „Opisa smrti“, „Pelerine“ i NIN-ovom nagradom ovenčanog romana „Mamac“ još od 1994. godine živi sa porodicom u Kalgariju.

Severnoamerički deo slavljeničke turneje povodom 25 godina benda, odnosno povodom jubileja izlaska albuma „Pozitivna geografija“ (1984), nastavlja se u Edmontonu 29. marta u prostoru Italian Cultural Society, 3. aprila u vankuverskom klubu Richards on Richards i u Montrealu u klubu Kola note 9. aprila.

Posle kraće pauze, Bajaga i Instruktori se vraćaju za svirke u SAD 15. maja u Bostonu, 16. maja u Njujorku, 17. maja u Klivlendu, 22. maja u Finiksu, 23. maja u Los Anđelesu i 24. maja u Čikagu.

Slavljeničke turneje povodom 25 godina benda trebalo bi da pored Kanade i SAD obuhvati brojne gradove bivše Jugoslavije i okonča se velikim koncertom na kraju godine u Beogradu.