Darkvudi snimaju novi album!

04.10.2009

Srpski kandidati za regionalnu MTV nagradu, Darkwood Dub, pored priprema za koncerte 8. i 9. oktobra u Domu omladine Beograda gde promovišu godinu dana staro „Jedinstvo“, počeli su da snimaju novi studijski album, koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Pevač Dejan Vučetić-Vuča otkriva da je bend sa novim članom klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim u studio ušao pre mesec dana i da su do sada napravili tri-četiri nove teme, od kojih je jedna gotova pesma, koju bi bend možda mogao da zasvira premijerno uživo za nekoliko dana u Domu omladine.

„Nemamo pritisak niti obaveze da snimamo novi album, jer je ‘Jedinstvo’ još sveže, i dalje se sluša i super prolazi. Ali imamo trenutno nadahnuće, brzo nam idu stvari i to je trenutak koji želimo da iskoristimo. Vrlo je moguće da se naredne godine pojavi novi album. Sve zavisi od naših ličnih obaveza i od tempa rada. Može se desiti da opet sami sebe prolongiramo, ali se nadam da neće. Prethodna pauza između albuma je bila četiri godine i sad smo odlučili da malo poguramo stvari“, kaže Vuča.

Novoj kreativnosti Darkvuda svakako je doprinelo prisustvo Hadžimanova, jer kako Vuča ističe, „uz Vasila nove stvari idu izuzetno dobro, a stare je shvatio na pravi način“.

„Dali smo mu potpunu slobodu da sam provali šta i kako, a on je nekako našao super meru. Opet su nam se otvorila neka nova vrata. Na ranijim albumima smo koristili elektroniku, ali tek toliko da bismo mogli kasnije uživo da to izvodimo. Sami smo svirali klavijature, a sada imamo izuzetnog klavijaturistu koji sve može uživo da izvede, u tom pravcu nadam se da će i novi album biti i brzo gotov“, kaže Vuča.

Darkwood Dub snimaće za DVD izdanje koncerte 8. i 9. oktobra, za koje ulaznice koštaju 1.000 dinara i mogu se kupiti na blagajni DOB-a.

Gitarista Bojan Drobac ističe da se bend posle 20 godina postojanja odlučio za prvo živo izdanje, jer „tek sada zvuči super i bolje nego ikad pre“, posebno zahvaljujući nedavnom dolasku Hadžimanova, sa kojim je muzika Darkvuda „postala organskija, mekša i prijatnija uživo“.

Bend je pre nekoliko dana sa aktuelnog albuma objavio spot „Šećer“ koji možete pogledati na http://www.youtube.com/watch?v=2p6abpqC0-s .

Darkwood Dub je nominovan za MTV nagradu „Best Regional Act“, za koju konkurišu i bendovi iz Bosne i Hercegovine Dubioza kolektiv, iz Slovenije Elvis J. Kurtović, iz Hrvatske Lollobrigida i Superhiks iz Makedonije. Glasanje je u toku do 11. oktobra preko www.mtvema.com.