Ćovek bez sluha poručuje: „Sad je kraj“!

11.02.2019

Pank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je četvrti singl i spot „Sad je kraj“ sa aktuelnog albuma „Stanimo u gard“.

„Sad je kraj je prikladna pesma za kraj bilo čega… Pisana retroaktivno, naopako, od refrena ka strofi. Momenat kad rasčistiš da je sad ‘kraj’, a onda odlučiš da vratiš film kako je do toga sistematski došlo i podeliš priču sa prijateljima. Smatrali smo da je pesma odličan radijski i TV singl čemu je puno doprineo njen producent Voja Aralica.“, kaže frontmen Miki Radojević.

ČBS su sa novog albuma prvi spot „I posle svega“ snimili u matičnom Kragujevcu, ali su potom „Ti samo misliš da me znaš“ i „Stanimo u gard“ realizovali u Hrvatskoj, da bi specijalno za rad na „Sad je kraj“ otišli u Makedoniju, u Ohrid.

„Ne da bi slikali jahte i palme, već zbog saradnje sa ZEBRA produkcijom koja u celosti potpisuje spot i koja je, po mom mišljenju, ubola centar i napravila jednostavan ali jako dopadljiv vizuelni oblik pesme. Ponovo smo snimali u rustičnom okruženju napuštene fabrike, samo ovoga puta u kombinaciji zapaljenog petroleja i letnje noći. Uz tehničku podršku naših makedonskih kolega, benda The Backdoor i zvezde spota Nikole Jordanoskog u ulozi fire-dancera sa sobom iz Makedonije nosimo jedno sjajno iskustvo“, kaže Radojević.

Čovek bez sluha objavio je jesenas album „Stanimo u gard“ (na CD-u i digitalnim platformama za promotersku kuću Long Play) koji, ističe Radojević, „donosi devet novih priča, devet novih pesama koje bi trebalo da potvrde da u rok muzici nema foliranja, ali i da muzika kao umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila“. Pored gitariste i pevača Radojevića, ČBS čine bubnjar Vladimir Lazarević-Lune, basista Miodrag Zdravković-Mikica i gitarista Sava Mirović.

U nastavku turneje ČBS promovišu „Stanimo u gard“ nastupima 15. februara (21:00) u klubu Fest u Zemunu, kao i 16. februara u „Pozitivu“ u Staroj Pazovi.

 

https://www.facebook.com/covekbezsluha/