Budite srećni uz Afro Cuban All Stars sutra u Sava centru

01.11.2019

Svetski priznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars, mnogoljudni orkestar kog predvodi Juan de Marcos Gonzalez, održaće koncert 2. novembra (20:30) u Sava centru u Beogradu. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom ambasade Kube.

„Srećan sam što ćemo nastupiti u vašoj zemlji bogate istorije. Nadam se da ćete 2. novembra uživati u muzici koju ćemo izvoditi i da ćete nakon koncerta biti srećniji nego ranije. Najvažnija stvar u životu je biti srećan! Nije važno koliko imaš dinara u džepu, važno je raditi ono što voliš, čak iako nisi dovoljno plaćen za to. Jedan je život. Moramo biti aktivni i srećni, bez briga“, poručuje Juan de Marcos Gonzalez.

Izuzetno bogato muzičko nasleđe Kube Afro Cuban All Stars uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma „A Toda Cuba Le Gusta“, koji je snimljen kao deo iste studijske sesije sa starim kubanskim muzičarima, kao što su Ibrahim Ferrer, Pio Leyva, Manuel Licea “Puntillita” i Ruben Gonzalez, i objavljen je 1997. godine zajedno sa čuvenim „Buena Vista Social Club“ i „Introducing …Ruben Gonzalez“. De Marcos je bio arhitekta projekta „Buena Vista Social Club“.

Nakon uspeha „A Toda Cuba le Gusta“, de Marcos je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra, i na zapaženim sledećim albumima „Distinto, Diferente“ (1999) i „Step Forward“ (2005), kao i na živim „Absolutely Live“ (2009) i „Absolutely Live II“ (2017). Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Marcos je danas zainteresovan da promoviše briljantne mlade muzičare Kube. Stoga Afro-Cuban All Stars čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

„Sa Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika“, objašnjava Juan de Marcos.

Ulaznice za koncert Afro Cuban All Stars 2. novembra u Beogradu koštaju 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.