Beograd stao u gard sa ČBS!

15.12.2018

Pank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) održao je, povodom izlaska novog albuma „Stanimo u gard“, sjajan promotivni koncert u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda pred preko 500 vatrenih obožavalaca, koje ni celodnevna vejavica nije sprečila da podrže omiljeni sastav.

Malo iza 22 časa na sceni su se pojavili gitarista i pevač Miki Radojević, basista Mikica Zdravković, bubnjar Vladimir Lazarević-Lune i gitarista Sava Mirović, i u narednih 90 minuta, uz odabran materijal sa novog izdanja, otprašili ono najznačajnije iz karijere duge skoro 25 godina. Krenuli su direktno, „u glavu“, letošnjim singlom „I posle svega (odjebi)“, što je momentalno izazvalo uzvike oduševljenja – i starijih fanova, koji ih prate od početka, i onih mlađih, čiji broj nije bio zanemarljiv.

„Jedan moj manje poznati kolega rekao je da je petak dan za metak. Ja bih rekao da je petak idealan da se ubije dosada“, poručio je Miki pred „Dosadan dan“, a uz „Ljubav je tamo gde stanujem ja“, ruke u vazduhu su ispunile salu. Euforija se iz pesme u pesmu pojačavala, da bi, u „Reci ne“ publika „odrala grla“. To je bio samo uvod u paklenu završnicu zvaničnog dela.

Miki je vrisnuo „Stanimo u gard“, pa se nadovezao hit kragujevačkih pank rokera, „Ništa mi staro ne nedostaje“ i ništa manje furiozne „Sanjam“ i „Superheroj“. Uz pohvale publici da se „bend baš tako zove na bis“, počeo je „produžetak“ još jednom temom sa novog albuma, „Šta nudiš ti“ koja nema spot, ali se, kako je primetio Radojević, istakla brojem Jutjub pregleda. Kraj je usledio tek posle „Daleko blizu daleko“ i simboličnog uzvika „Gotovo je“. Usledilo je, međutim, i „treće poluvreme“ gde se bend u holu slikao i družio sa fanovima.

Odlično zagrevanje za ČBS pružio je mladi melodični pank bend iz Kruševca, Keni nije mrtav.