Belan objavljuje Tvornicu snova

07.05.2009

Neno Belan

Nekadašnji vođa splitskih Šavola Neno Belan sa svojim pratećim bendom Fjumens objaviće krajem maja prvi živi album u četvrtvekovnoj karijeri „Tvornica snova“, na čak dva CD-a sa 34 pesme i preko tri sata svirke. Najavni singl „Ja volim je“ pojaviće se već ove nedelje.

Belan kaže da je „Tvornica snova“ kombinacija imena poslednjeg studijskog albuma „Rijeka snova“ i dvorane Tvornica u Zagrebu, gde je album sniman na čak dva koncerta prošlog marta i novembra.

„Neću reći da su to bili najbolji, ali jesu među najboljim koncertima u mojoj karijeri sigurno. Odavno nismo doživjeli takvu ekstazu i euforiju. Podsjetilo me na najbolje dane Šavola iz osamdesetih. Publika nijednog trenutka nije prestajala pjevati. Bili su uglavnom mladi koji se nisu ni bili rodili kad sam pisao ‘Pričaj mi o ljubavi’ i ‘Bambinu’. To pokazuje da su pjesme preskočile generacijsku i vremensku barijeru“, ističe Belan.

„Tvornicu snova“ čine dva diska – prvi nazvan „Fiesta“ donosi 17 uglavnom „neozbiljnijih“ pesama, dok se ostalih 17 nalazi na drugom ozbiljnijem disku „Balade“. Album su miksali Belan i Igor Ivanović.

Hrvatski Dallas Records navodi da je album „Tvornica snova“ sve su što trebate znati „o Neni Belanu, o Šavolima i Fiumensima, sve što vam je potrebno kad učite pisati savršenu pop pesmu s pamtljivom melodijom, zaraznim refrenom i romantičnim tekstom“.

„Neno je sve to davno magistrirao. Učite od najboljeg“, poručuje Dallas.